Домусчиев, медиите и забранените теми


Домусчиев, медиите и забранените теми
Снимка: БГНЕС

10997 0

На днешните си страници британският вестник "Сън" публикува интервю с техническия директор на ЦСКА Алан Пардю, в което англичанинът разказва за футболната картинка в България. От приказките за това какви са играчите в българския футбол, как изглежда стадион "Българска армия" и защо не би влязъл в конфликт с Бруно Акрапович, Пардю маркира с две изречения и една друга тема, която сякаш заслужава далеч по-голямо внимание. Но поради една или друга причина, никой не ще да отваря и дума за това.

"Има и неща, които те карат да повдигаш вежди: собственикът на нашия конкурент Лудогорец също така държи ТВ правата за първенството. В Англия биха възникнали въпроси за конфликт на интереси", казва Пардю пред "Сън". Не само в Англия - в цял свят биха възникнали въпроси, но само в България не се търсят отговори. Нито от властта и подопечните ѝ регулатори, нито от медиите...

Част от водещите спортни медии у нас публикуваха дословно цялото интервю на Алан Пардю, но пропуснаха две изречения. И те са следните: "Има и неща, които те карат да повдигаш вежди: собственикът на нашия конкурент Лудогорец също така държи ТВ правата за първенството. В Англия биха възникнали въпроси за конфликт на интереси."

Случайно или не, темата за телевизионните права си остава "табу" по българските ширини. А с нея и въпросите дали има проблем с това, че един човек е собственик на футболен клуб, притежател на телевизионните права за същото първенство, член на Изпълкома на БФС, а до скоро и собственик на медийната група, чиито спортни канали излъчват мачовете от това първенство.

Трудно е да си обясним защо две изречения представляват чак такъв проблем, че да бъдат премахвани. В крайна сметка това е едно изразено мнение на публична личност на висок пост във футбола. Нищо повече. Трябва да има някаква логична връзка, но смеем ли да питаме - в България свободата на медиите свършва там, където започват забранените теми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички