Пардю пред The Sun: Домусчиев държи ТВ правата, не е ли в конфликт на интереси?


Пардю пред The Sun: Домусчиев държи ТВ правата, не е ли в конфликт на интереси?
Снимка: Getty Images/Guliver

9376 0

Техническият директор на ЦСКА Алан Пардю е на мнението, че собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев би могъл да е в конфликт на интереси заради това, че държи телевизионните права за българския футбол. Босът на "орлите" държи ТВ правата чрез фирмата си "Футбол Про Медия", а до скоро бе собственик на "Нова Броудкастинг Груп", чиито спортни канали излъчват мачовете от българското първенство.

"Нуждаем се от три точки, за да настигнем Лудогорец - загубихме един мач през сезона, а те - два. Да, със сигурност не разполагаме с невероятен бюджет, но пък има прилични технически стандарти и рефери, които позволяват по-отворен футбол. И няма ВАР. Има неща, които нямаме в България, които всъщност не ми липсват", започна Пардю в интервю за британския таблоид The Sun.

"Собственикът (Гриша Ганчев) иска да строи нов стадион, мога да му дам насоки от опита, който натрупах в Кристъл Палас и плановете на Стив Париш. Има и неща, които те карат да повдигаш вежди: собственикът на нашия конкурент Лудогорец (Кирил Домусчиев) също така държи ТВ правата за първенството. В Англия биха възникнали въпроси за конфликт на интереси", коментира Алан Пардю. Какво още каза англичанинът за ЦСКА и Акрапович - четете тук!

Темата за телевизионните права се повдигна няколко пъти през последните години. През лятото на 2019-а премиерът Бойко Борисов проведе среща, на която присъстваха футболните босове Георги Домусчиев, Гриша Ганчев, Васил Божков, както и президентът на БФС Борислав Михайлов. След срещата на футболните босове Михайлов бе категоричен, че Домусчиев не е в конфликт на интереси. На по-късен етап ЦСКА и Левски предприемаха различни действия, с които бойкотираха разпределянето на парите за ТВ права.

А какво всъщност си казаха Борисов, Божков, Домусчиев и Ганчев на митичната среща - вижте в този коментар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички