Валдас Дамбраускас посочи предимството на ЦСКА срещу Лудогорец преди финала за Суперкупата


Валдас Дамбраускас посочи предимството на ЦСКА срещу Лудогорец преди финала за Суперкупата
Снимка: Lap.bg

1686 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде пресконференция пред медиите преди финала за Суперкупата на България срещу ЦСКА. Наставникът на "орлите" заяви, че очаква зрителите да станат свидетели на един футболен празник:

"Първи официален мач. Европейското първенство спести липсата на футбол. Радвам се, че се върнахме на българските футболни терени. Смятам, че и двата отбора ще се хвърлят и ще направят един добър празник. За мен и моите футболисти най-важен е следващият мач. Да, мачът в сряда ще ни доближи доста повече до нашата основна цел, но най-важен е предстоящият мач. Всеки мач трябва да изваждаме поуки. Анализирахме всичко, което се случи през изминалия сезон. Опитваме се да се учим от всяка грешка, която сме направили. Смятам, че сме направили правилния анализ. Има доста обективни и субективни причини на развитието на последните мачове с ЦСКА. Последният мач, който изиграхме на Българска армия, беше след момента, в който бяхме спечелили титлата. Отидохме там една идея по-неподготвени. И двата отбора имат много нови футболисти. Не мога да предположа ЦСКА с какъв състав ще излезе срещу нас. Имат много нови играчи. За тях ще бъде по-лесно, защото ще анализират нашите мачове с Шахтьор Солигорск. Феновете трябва да очакват един много добър мач", започна Дамбраускас.

Треньорът на шампионите се спря и на темата с Кирил Десподов, който е недолюбван от "червените" фенове след преминаването си в Лудогорец:

"Кирил Десподов получава "любовта на феновете" на ЦСКА не само на терена, но и в мола, и в ресторанта. Кирил е професионалист и успява да се справи много добре с тази ситуация. От една страна страда, но от друга това го прави много по-силен. В даден момент той успява да се научи да живее с това и го показва на терена", коментира треньорът.

"Не мисля, че ще се стигне до момент, в който ще имаме един отбор за Европа и един за България. Да, ще има ротации. За мен футболът не е само физика. Един играч може да бъде най-добре подготвеният физически, но когато не знае къде точно трябва да бъде, неговата ефективност се губи. Нашата цел е всеки изминал мач да подобряваме връзките между играчите и да създадем облик на игра, който да се хареса на всички. До момента съм взимал участие в два такива мача. За мен няма абсолютно никакво предимство, защото и в двата мача моят отбор беше победител. Има много време от юли до май месец. И ние, и ЦСКА ще имаме много работа в Европа и българското първенство. Има трансферен период през зимата, който също ще промени много неща. Въпреки че този мач е важен, предстоят европейски мачове", завърши Дамбраускас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички