Много важна промяна в регламента за дербито Лудогорец - ЦСКА във финала на Суперкупата на България


Много важна промяна в регламента за дербито Лудогорец - ЦСКА във финала на Суперкупата на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7241 0

Новият сезон в българската Първа лига ще бъде подгрян по възможно най-добрия начин - с дерби между шампиона и носителя на Купата на България, след като Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг във финала за Суперкупата на страната. Срещата е в събота, 17 юли, от 20:30 часа.

Има обаче важно доуточнение. При равенство в редовното време няма да има две продължения от по 15 минути, а вместо това ще следват директно изпълнения на дузпи, информира "Мач Телеграф".

А причината за това решение е ясна - да се предотврати допълнително натоварване в и без това натоварения график на двата участника в европейските клубни турнири. Припомняме, че шампионите вече изиграха две срещи и отстраниха Шахтьор Солигорск в квалификациите за Шампионска лига, а следващото препятствие е словенският Мура. Мачът е в сряда, 21 юли, а родният тим е гост.

На следващия ден пък и "армейците" откриват европейската кампания, като ще дебютират в новосформирания турнир Лига на конференциите. Те ще се изправят срещу латвийския Лиепая, като мачът ще е София.

Колкото до по-нататъчното участие и на двата български гранда в Европа - пътят за Лудогорец към групите на Шампионска лига стана много сложен, докато ЦСКА извади късмет за Лигата на конференциите след неочаквана издънка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички