Валдас Дамбраускас очаква тежък мач за Лудогорец срещу Арда


Валдас Дамбраускас очаква тежък мач за Лудогорец срещу Арда
Снимка: https://ludogorets.com/

915 0

Утре Лудогорец приема Арда у дома си в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Срещата е с начален час 17:00ч., а старши треньорът на тима Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди срещата:

"Както миналата седмица и тази ще е тежка. Още след мача с ЦСКА, заявих, че ни чакат трудни мачове с Царско село и Берое. Така и се получи. Сега пак са 3 мача за една седмица, но това не е нещо ново за нас. След победата в Стара Загора сме с голяма увереност. Тренираме добре и съм доволен.", започна Дамбраускас.

"Трудно е да кажа защо правим грешки в защита. Ние не се заблуждаваме от успеха с 4:1 над Берое, защото при 1:1 те имаха много добра ситуация. Трябва да благодарим на Сисиньо, че ни спаси в нея и изби от голлинията. Бяха ли вкарали, развоят можеше да е друг. Този проблем в дефанзивен план го нямаше на лагера в Турция. Ние не допускахме толкова положения в контролите срещу Шахтьор и Динамо. Но пък в мача срещу ЦСКА играхме много добре в защита. Трябва да изчистим грешките. Търсим ключа, с който да затворим вратата. Нещото, което ни държи на високо ниво, е потенциалът, който имаме в атака. Трябва да има подсигуряване, да тренираме тези действия в дефанзивен план.", продължи литовецът.

Накрая наставникът на Лудогорец коментира и представянето на Арда в първенството, като обърна специално внимание на треньора им Николай Киров:

"Вече казах, че за мен Арда, макар и извън Топ 3, впечатлява с начина си на игра. Те са един от най-организираните отбори в България, обичат да играят футбол. Не се фокусират върху притежанието на топката и са много опасни на контраатака. Трябва да сме добре подготвени.", каза Дамбраускас.

"Срещат се най-добрият треньор на България (б.а. - Николай Киров) и най-добрият на Литва? Не мисля, че това ще повлияе по някакъв начин на играта. В крайна сметка футболистите ще са факторът, който ще повлияе на крайния резултат. Иначе аз мога да поздравя Николай Киров за успеха му начело на Арда.", завърши специалистът.

А какво е състоянието на Антон Недялков от състава на "орлите", четете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички