Домусчиев и Стефанов избраха кой да прави ВАР в България


Домусчиев и Стефанов избраха кой да прави ВАР в България

8068 0

Отговорникът за въвеждането на ВАР в България Петър Петров разкри, че с предстоящите мачове на Лудогорец и ЦСКА, които са в края на седмицата, започват тестовете на ВАР преди самото въвеждане на системата. То предстои във фазата на плейофите в Първа лига. Петров обясни и че трима души, сред които президент и собственик на клубове от Първа лига, са определили фирмите провайдъри за системата. 

"Атанас Фурнаджиев, Кирил Домусчиев и Венцеслав Стефанов определиха фирмите, към които да се обърнем, към фирмите провайдъри. Избрахме пет фирми и се спряхме на децентрализирания вариант. Четирите вана са тук", заяви отговорникът, цитиран от dsport.bg.

"Първият тест е на 12 март от 17 часа на срещата Лудогорец – Арда. Сертифицираме стадиона. Два часа и половина преди мача клубът домакин ще предостави юноши, които по наша инструкция ще разиграят инциденти, които ще им подадем. Вторият стадион, който ще бъде сертифициран е стадион "Българска Армия" в неделя преди срещата ЦСКА – Етър. Третият стадион е националният, преди четвъртфинала ЦСКА 1948 – Арда Кърджали. На националния стадион ще се провеждат и финали за Купата на България. Той трябва да приеме срещи между водещите отбори. Много важен стадион е, за да бъде сертифициран", обясни Петров, който е и член на Съдийската комисия.

"На 20 март ще бъде сертифициран "Арда Арена“ преди мача Арда – Локомотив Пловдив. Стадионът в Кърджали е образцов. На 21 март от 14:15 е мачът Берое – ЦСКА и ще сертифицираме стадион „Берое“ в Стара Загора. Много добре подготвен стадион, на който всички изисквания са изпълнени. "Лаута" ще бъде сертифициран след изборите. Те са сигурни участници в първата шестица и евентуално стадион „Тича“ във Варна също ще бъде сертифициран веднага в кръга след изборите. След това последователно до 26-ия кръг ще сертифицираме всички стадиони", допълни той.

"С решение на Изпълкома на БФС през февруари 2020 стартирахме проекта. Подготовката беше в няколко направления. Трябваше да бъдат изпълнени условията на ФИФА. Не бъдат ли изпълнени изискванията на ФИФА, няма да бъде разрешено да се провеждат мачовете с ВАР. Мониторингът ще бъде през следващите четири години и половина – до лятото на 2025 година. Ние нямаме право на грешки, защото има жестоки санкции от страна на ФИФА", каза още Петров. А какво каза за ВАР шефът на съдиите ни по-рано вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички