В Казахстан: Станимир Стоилов бе запитан колко сериозен е бил за Лудогорец


В Казахстан: Станимир Стоилов бе запитан колко сериозен е бил за Лудогорец
Снимка: Tsvetomir Petrov/ LAP.bg

1380 0

Любопитен въпрос бе зададен на един от най-популярните съвременни български треньори Станимир Стоилов. Това се случи в Казахстан, където бе запитан колко сериозни са били информациите, че той ще е новият старши треньор на шампиона Лудогорец.

"Във футбола всичко е сериозно, само когато има договор, а върху него са подписите на двете страни" - бе лаконичният отговор, който 54-годишният специалист даде пред спортното местно издание sports.kz.

Той коментира и случващото се в бившия му отбор Астана, като бе запитан дали е болезнено: "Много болезнено - избрали сте правилните думи. Те просто унищожават отбора ... Някои играчи се отстраняват, взимат се нови, които обаче не са по-добри. Затова искам да кажа на тези хора: не копайте гроба на Астана! По-добре кажете: „Не мога“ и си тръгнете. Те мислят, че ще намерят 5-6 нови играчи и всичко ще се оправи. Не става по този начин. Футболът е силен в традицията и историята, които трябва да бъдат запазени. Нуждаем се от футболни хора, които биха направили това. Проблемът е в клубовете - ръководители, треньори, футболисти. А не в държавата. Целият свят инвестира във футбола. А в Русия и Казахстан има точно такава система на финансиране. Но по някаква причина парите не се отнемат от руския футбол в такъв мащаб".

А след пропадналата възможност да поеме шампиона на България се появи информация за 2 условия на ръководството, които отказали Мъри Стоилов от Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички