Пламен Марков: Държавата подкрепя Лудогорец, понякога деликатно, понякога - не


Пламен Марков: Държавата подкрепя Лудогорец, понякога деликатно, понякога - не
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2089 0

"Този отбор освен с потенциала, с който разполага спортно-технически, има и подкрепа на други фактори, защото няма много страни в света, където такъв феномен да се повтаря. Аз мисля, че този отбор е подкрепян и от държавата, понякога доста деликатно, някой път доста направо", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков пред БНТ по отношение на деветкратния шампион на България Лудогорец.

Вчера Марков потвърди, че собствениците на "червените" Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се оттеглят от клуба и няма повече да го издържат, като за момента не е ясно какво е бъдещето на "армейците". Днес той разкри, че акциите на клуба ще бъдат дадени на желаещите купувачи срещу 76 хиляди лева. "Това е символична цена на фона на всичко", коментира Марков. 

"Причините вероятно не са малко, чашата преля след писмото на част от феновете. Ние уважаваме мнението на всеки един фен, но считам, че това мнение беше изразено по един доста провокативен и груб начин, което по всяка вероятност е засегнало собствениците, с оглед на усилията, които те положиха в последните години. Не мисля, че феновете са тези, които трябва да определят политиката на клуба, било то в организационно, финансово или спортно-техническо отношение.

Има такива моменти, в които се преминава границата. В разговора ми с него се опитах да повлияя, но той беше категоричен, че мнението му е окончателно и връщане назад няма. Все се надявам, че след един такъв обществен дебат той би ревизирал своето решение", каза още директорът на ЦСКА. Марков допълни, че все още не е разговарял с миноритарния собственик на ЦСКА и легенда на клуба Христо Стоичков.

Темата "ЦСКА" продължава и в тези материали

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички