Дамбраускас е мерил сили и с Мъри Стоилов, и с Дерменджиев - какво се случи?


Дамбраускас е мерил сили и с Мъри Стоилов, и с Дерменджиев - какво се случи?
Снимка: Twitter на ФК Жалгирис

1813 0

Срещу двама български треньори се е изправял новият треньор на Лудогорец в последните 4-5 години. Интересното е, че и двамата са свързани с разградския клуб. Става дума за Станимир Стоилов, който, според слуховете, се отказа да оглави Лудогорец преди броени дни и впоследствие се стигна до назначението на Валдас Дамбраускас, и за Георги Дерменджиев, който има 3 периода при "орлите". И двете срещи се случват докато литовецът е начело на Жалгирис, клуб от неговата родина. И двете са квалификации за Шампионска лига.

Първо Дамбраускас се среща с Мъри, когато той води Астана. Мачът беше от втори квалификационен кръг през лятото на 2016 година. Първият двубой завършва 0:0, а във втория надделява Астана, с 2:1, като вторият гол за казахаите е отбелязан в продължението на срещата. След нулевото равенство във Вилнюс Стоилов коментира, че тимът ми е играл на 50% от възможностите си. "Не искам да говоря за проценти, коментира литвоският му колега, когато го питат на колко процента е играл Жалгирис в този мач. - Нашият отбор може да играе по-добре и ще надгражда".

Той обаче не е така обран в коментара си след загубата в Казахстан и отпадането от пресявките. "Голямо разочарование. Мачът бе достоен за "Оскар". Астана отново успя да грабне победата. Трябва да поздравим техния екип. Днес Астана беше по-твърд, стреляше по-често, но и нашите голови моменти не бяха малко. Вероятно, съдията сгреши при втория гол. Струва ми се, че той беше вкаран с ръка", заявява той.

Срещата с Дерменджиев е на същия етап. Само че година по-късно. Във Вилнюс Жалгирис побеждава с 2:1, но в Разград пада с 1:4 и отново напуска рано-рано надпреварата. През този сезон българският шампион играе в групите на Лига Европа и излиза от тях, но отпада от Милан в 1/16-финалите. вчера стана ясно, че треньорът е завършил висше образование в Англия. А ето по какъв любопитен начин си е платил образованието там. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички