Лудогорец разби Етър с 6:0 в дебюта на Дамбраускас в Първа лига


Лудогорец разби Етър с 6:0 в дебюта на Дамбраускас в Първа лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3985 0

Българският шампион Лудогорец поднови сезона в родната Първа лига по ударен начин, след като разгорми последния във временното класиране Етър с 6:0. В герой за "орлите" се превърна Клаудиу Кешерю, който вкара цели 4 попадения.

"Болярите" не оказаха съпротива на далеч по-класния си съперник, като фактът, че от 25-ата минута до края играха с човек по-малко, още повече усложни ситуацията им. При резултат 0:1 вратарят и капитан на тима Христо Иванов излезе неразчетено и Текпетей понечи да го прехвърли, но стражът изби с ръка, като се намираше извън наказателното поле.

Оттам нататък нещата за разградчани станаха още по-лесни и довършиха безмилостно съперника си с още три гола до края на частта. През второто полувреме падна още един, като освен 4-те гола на Кешерю, Пламен Крачунов си отбеляза и автогол. В последните секунди пък и Каули се разписа след добър удар от наказателното поле.

Това бе и официален дебют в Първа лига за наставника на разградчани Валдас Дамбраускас. Програмата пред тима обаче става доста по-сериозна, след като Лудогорец първо гостува на Локомотив Пловдив (20 февруари), а след това посреща у дома ЦСКА (27 февруари).

СЪСТАВИ

Лудогорец: 33 Ренан дос Сантос, 3 Антон Недялков, 5 Георги Терзиев, 11 Кирил Десподов, 18 Светослав Дяков, 22 Джордан Икоко, 24 Оливие Вердон, 25 Стефан Баджи, 28 Клаудиу Кешеру, 37 Бернард Текпетей, 95 Каули Соуса

Етър: 1 Христо Иванов, 83 Алдаир Ферейра, 44 Божидар Кацаров, 11 Даниел Младенов, 84 Здравко Запрянов, 22 Ловре Кнежевич, 26 Мариян Иванов, 6 Пламен Крачунов, 16 Симеон Мечев, 7 Милчо Ангелов, 23 Христофор Хубчев

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

52' - 5:0! Шампионите нямат спирка! Още в началото на втората част Кирил Десподов изпълни остро центриране от пряк свободен удар, а Кешерю изпревари отбраната на "болярите" и глава засече топката в мрежата току пред стража на гостите.

90+2' - 6:0! Каули оформи крайния резултат след прецизен изстрел от наказателното поле след подаване на Десподов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

6' - 1:0! Още в самото начало разградчани излязоха напред в резултата, след като Антон Недялков получи топката отляво и пусна отлично подаване към Клаудиу Кешерю, който с едно докосване я намери по добър начин и се разписа.

В 19-ата минута "болярите" бяха много близо до гола, като Кнежевич можеше да вкара първото си попадение в българския елит, след като получи добро подаване във вратарското поле и стреля, но Ренан отрази отлично с крак.

В 25-ата минута Текпетей бе отлично изведен, а капитанът и вратар на Етър Христо Иванов излезе и блокира с ръка опита за удар на противниковия играч. Намесата на стража обаче бе извън наказателното поле и това закономерно доведе до директен червен картон за него.

36' - 2:0! Разградчани удвоиха своя аванс в резултата. Икоко получи топката на фланга и с едно докосване от въздуха я подаде към Кешерю, който също без да се бави стреля от непосредствена дистанция и вкара втория си гол в срещата.

39' - 3:0! Само три минути по-късно преднината за Лудогорец вече бе класическа. Десподов опита подаване от фланга към Кешерю, но Пламен Крачунов застана на пътя на топката и имаше малшанса да си отбележи автогол.

41' - 4:0! Недялков бе изведен по фланга от Кирил Десподов и подаде моментално към Кешерю, който стреля. На голлинията имаше противников футболист, който опита да изчисти, но съвсем неуспешно и топката се оказа в мрежата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Орлите" вече изиграха своя официален двубой за 2021 година, който се явяваше и дебют за новия наставник Валдас Дамбраускас. В 1/16-финалния мач за Купата на България Лудогорец надделя с 3:1 над Спортист Своге.

Сега за шампиона предстои да поднови и срещите си от българската Първа лига. А съперникът е повече от удобен за убедително начало и трупане на самочувствие, тъй като става въпрос за последния във временното класиране - Етър.

Изглежда сякаш борбата за титлата през този сезон ще е сериозна и няма да е никак лесно за "орлите" да продължат доминацията си. ЦСКА притиска разградчани, като е на 3 точки от тях, след като вече изигра своята среща от кръга и победа Славия с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички