Треньорът на Олимпия: Лудогорец беше фаворит, но им доказахме, че можем да се мерим с тях


Треньорът на Олимпия: Лудогорец беше фаворит, но им доказахме, че можем да се мерим с тях
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1000 0

Треньорът на Олимпия (Любляна) Жоао Енрикеш беше в еуфория след елиминирането на Лудогорец в Шампионска лига. Той призна, че класирането за третия предварителен кръг на турнира е едно от най-големите постижения в кариерата му.

"Клубът написа история. Това е важен момент за играчите, професионалното ръководство, клуба, града, страната. Но сега не трябва да почиваме на лаврите си. Очакват ни нови мачове. В събота в Радомле, във вторник нов съперник в Европа. Не трябва да спираме, имаме още много път.

Ако се изправим срещу Галатасарай, те ще бъдат фаворити, но ние ще се борим с тях и ще се опитаме да си осигурим участие в груповата фаза. След това искаме да направим още една крачка напред", заяви португалецът, цитиран от siol.net.

"Лудогорец беше фаворит, но ние им доказахме на терена, че можем да се мерим с тях. Изиграхме добър мач. В началото Лудогорец беше по-добър от нас, но когато се върнахме и изравнихме, играхме по-добре. На полувремето се разбрахме да поддържаме баланса. Олимпия обаче има неприлично по-малко европейски опит от Лудогорец.

А когато дойде продължението, беше лудница. Нашият гол, а след това дузпа за гостите. Тогава индивидуалното качество, което имаме в отбора, се прояви в точния момент", продължи Енрикеш.

"В крайна сметка можем да кажем, че заслужено победихме. Бяхме по-добри на терена, по-мотивирани. Олимпия написа история, която е важна за клуба и страната. Щастливи сме, но трябва да останем на земята. Днес можем да празнуваме, но утре ще се подготвяме за нови мачове", завърши наставникът. А ето какво сподели след успеха голмайсторът на Олимпия - Тими Елешник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички