Стадион "Стожице" кънтя с обиди "бугари цигани" към играчите на Лудогорец


Стадион "Стожице" кънтя с обиди "бугари цигани" към играчите на Лудогорец
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

5896 0

Обидни песни и скандирания е имало на стадион "Стожице" в Любляна по време на мача от втори квалификационен кръг между тамошния Олимпия и българския шампион Лудогорец, съобщава "Гонг".

Те са дошли от сектора с крайни фенове на словенския гранд. Някои от скандиранията са гласяли "бугари цигани", а е имало и по-груби, но колегите не съобщава ккви точно са били.

Непристойното поведение от трибуните е станало факт през първото полувреме, когато резултатът беше 1:1. В крайна сметка двубоят завърши с победа с 2:1 за Олимпия и Лудогорец бе елиминиран от пресявките в Шампионска лига.

Днес УЕФА показа, че не гледа с добро око на подобни прояви, като наказа Левски с глоба от 40 000 евро, забрана за продажба на билети в следващо гостуване в евротурнирите и предупреждение.

Част от обвиненията към българския клуб бяха "дискриминационно поведение и скандирания на етническа основа". Когато това се случва в страната на президента на УЕФА - Александър Чеферин, се очаква дори по-сериозни последствия. А ето какво каза Ивайло Петев след отпадането от Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички