Шимунджа иска от Лудогорец да играе като Ливърпул на Клоп


Шимунджа иска от Лудогорец да играе като Ливърпул на Клоп
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2079 0

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа изисква от футболистите си в случаите, когато изгубят топката, да вложат максимални усилия в първите 4-5 секунди да си я върнат обратно. За изискването на старши треньора разкри младият талант на "орлите" Петър Караангелов.

Лудогорец е на лагер в Австрия, където по-рано днес изигра контрола с местния втородивизионен тим ВБ Линц. Преди мача 20-годишният Караангелов застана пред камерата на "Диема Спорт", за да сподели впечатленията си от работата в първия отбор.

Попитан за изискванията на старши треньора Анте Шимунджа, Караангелов отговори, че специалистът много държи да се играе по-бързо с топката, а когато тя бъде загубена, да се опита веднага да бъде възстановен контролът над нея.

Тази тактика набра огромна популярност около тима на Ливърпул и Юрген Клоп, който я проповядва. Терминът "Gegenpress" на практика означава "контра преса", като мърсисайдци са особено популярни с този стил на изключително агресивна преса в първите 4-5 секунди, след като топката бъде изгубена.

Междувременно Анте Шимунджа разкри на кои две позиции Лудогорец се нуждае от подсилване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички