Втородивизионен тим озори експериментален Лудогорец в Австрия


Втородивизионен тим озори експериментален Лудогорец в Австрия
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4315 0

Българският шампион Лудогорец постигна минимален успех с 1:0 срещу втородивизионния австрийски тим БВ Линц в контролна среща в Австрия. Единственото попадение в срещата отбеляза Бърнард Текпетей през първата част. "Орлите" играха с куп млади таланти, а от игра отсъстваха основни играчи като Кирил Десподов, Антон Недялков, Пиерос Сотириу, Оливие Вердон, Каули Оливейра и Жан Карничник заради скорошните им ангажименти с националните отбори.

Двубоят започна с известно закъснение заради БВ Линц, който закъсня за началото. След 20 минути игра Лудогорец откри резултата в Австрия. Бърнард Текпетей получи топката по левия фланг и се възползва от разредените редици на БВ Линц, за да се придвижи към наказателното поле и да нанесе удар от средна дистанция, който се превърна в гол - 1:0!

Малко по-късно отново Текпетей можеше да се разпише, но негов опасен удар премина встрани от целта. До края на полувремето Серджио Падт трябваше да се намесва при една по-опасна ситуация след удар на Ронивалдо от състава на Линц. 

Втората част започна с 10 промени от Анте Шимунджа, като на терена остана единствено защитникът Александър Ганчев. Малко след подновяването на играта футболист на Линц тества рефлексите на резервния страж на Лудогорец Христов, който се справи добре.

В 76-ата минута австрийският тим имаше страхотен шанс да изравни резултата. Подаване по земя в наказателното поле стигна до играч на Линц, който стреля към вратата, но Пинас застана на пътя на топката и я отклони с глава, а след това кълбото се удари в напречния стълб.

В 87-ата минута Линц отново бе изключително близо до гол, но малшанс го лиши от изравнително попадение. Футболистите на австрийския отбор на два пъти пращаха топката опасно близо до голлинията на вратата на Лудогорец, но така и не се стигна до завършващ удар.

За Лудогорец предстоят контроли с отборите на Гройтер Фюрт, Ференцварош и Нюрнберг. Първата официална среща за "орлите" е на 5 юли, когато е домакинството срещу черногорския Сутиеска в първи мач от първия квалификационен кръг в Шампионска лига.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Серджио Падт, Сисиньо, Клод Гонсалвеш, Игор Тиаго, Мануел Шоу, Игор Пластун, Бърнард Текпетей, Доминик Янков, Петър Караангелов, Иван Йорданов, Александър Ганчев

Резерви: Христов, Терзиев, Пинас, Сантана, Тисера, Групер, Караангелов, Делев, Марин, Рик, Кельовлуев

БВ Линц: 1. Шмид, 22. Виндхагер, 15. Маранда, 3. Шьосвендтер, 2. Щраус, 8. Пиркъл, 13. Брандер, 6. Тобиас, 18. Зейдл, 9. Ронивалдо, 10. Менса

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лудогорец пристигна на австрийска земя за подготвителен лагер, а първата контрола на тима в Австрия е срещу тима на БВ Линц. Преди това българският шампион разгроми Струмска слава с 5:1 в Банско, когато се разписаха петима различни голмайстори.

БВ Линц се подвизава във второто ниво на австрийския футбол, като през миналата кампания завърши на трета позиция. Лудогорец пристигна в Австрия на 15 август и ще остане там до 27 август, като за този период ще изиграе общо четири контроли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички