Шимунджа разкри какви двама играчи търсят да привлекат в Лудогорец


Шимунджа разкри какви двама играчи търсят да привлекат в Лудогорец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1608 0

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа коментира победата на своя тим в контролата срещу БВ Линц в Австрия. Той разкри също, че "орлите" търсят да се подсилят с нови играчи на две позиции - опорен халф и централен бранител.

"Доволен съм от представянето ни. Изминаха две много трудни седмици, в които тренирахме доста. Днес очевидно краката им бяха доста тежки, но въпреки това тичането им и манталитетът им бяха много добре. Искаме такъв тип опоненти, защото в Европа там физическият аспект е много сериозен", започна Шимунджа.

"Внимателно подбрахме съперниците за този лагер. Бяхме с много млади състезатели в нашия състав, без някои национални състезатели. Доволни сме след този експеримент. Имахме някои тактически грешки, но с ротациите, движението се справихме.

Доволен съм от тичането на играчите. Младите трябва да вдигнат нивото, ако искат да разчитаме на тях за по-постоянно. За тях е добре да са част от отбора. Националните ни състезатели? Кондиционно те са в много добро състояние. Нормално е да имат 3-4 дни почивка. Ще ги видим в игра още в сряда.

Търсим на определени позиции, където искаме да имаме повече конкуренция. Няма да купим някой състезател, защото просто това е модерно. Имаме своите цели за 2-3 позиции. Много зависи какво се предлага на пазара и до каква степен тези играчи искат да дойдат в Лудогорец. Аз съм убеден, че ще намерим някои нови футболисти. Търсим опорен полузащитник и централен защитник, защото знаем колко деликатна е тази зона, а не разполагаме с достатъчно играчи, за да правим ротации", завърши Шимунджа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички