Само в SportLive! Михаил Александров: Сервет не е Астън Вила, но е топ отбор от Швейцария! Ще е трудно, но Лудогорец може да направи пробив


Само в SportLive! Михаил Александров: Сервет не е Астън Вила, но е топ отбор от Швейцария! Ще е трудно, но Лудогорец може да направи пробив
Снимка: Иван Йочев

2684 0

Родният хегемон Лудогорец ще се изправи срещу швейцарския Сервет Женева на 1/16-финалите в Лигата на конференциите. Това отреди тегленият по-рано днес жребий в Нион.

Швейцарците, които се класираха са плейофите като трети отбор в групата си в Лига Европа, ще са домакините в първата среща на 15 февруари. Реваншът в Разград ще е на 22 февруари.

Мнозина в България изразиха мнение, че Лудогорец е извадил голям късмет на жребия, който го противопостави точно на този съперник. SportLive.bg потърси за коментар 4-кратния шампион с разградчани Михаил Александров. Бившият национал на България предупреди „орлите“, но изрази и оптимизъм, че българският отбор ще елиминира съперника си и ще успее да направи и по-сериозен пробив в третия по сила европейски клубен турнир.

Мнението на шампиона с Лудогорец

Сервет е топ отбор от Суперлигата на Швейцария. Смятам, че Лудогорец трябва да подходи изключително сериозно. Ако изключим Йънг Бойс, които играят в Шампионската лига, това е един от солидните швейцарски тимове, борещи се местата под тях. Напълно нормално е, имайки предвид и качеството на Шампионската лига, Лудогорец  да подходи сериозно“, започна коментара си Александров пред SportLive.bg.

Да не говорим, че Сервет имат традиции в Швейцария. Този факт изобщо не трябва да се неглижира. Чух много коментари в България, че едва ли не Лудогорец са изтеглили най-лесния жребий. Със сигурност не е като да срещнеш Астън Вила, но не смятам, че е жребий, за който Лудогорец да каже просто, че се е класирал за следващата фаза“, продължи той.

Ще успеят ли да отстранят Сервет?

Лошото е, че Лудогорец по някакъв начин не може да бъде постоянен в игрите си. На моменти играят страхотно, но понякога разочароват с представянето си на терена. Ако се загледаме по-детайлно, може би играта им мачовете в България понякога се дължи и на липса на мотивация в нашето първенство. В Европа обаче в последно време показват добри игри. Ако останат със същата нагласа и настроение на терена, смятам, че имат сили да отстранят отбора на Сервет“, обяви Александров.

„Пак обаче ще подчертая, че в никакъв случай не смятам, че ще бъде лесно“, предупреди бившият национал на България.

Може ли Лудогорец да направи по-сериозен пробив в считания за най-слаб евротурнир?

Да минеш групите, на който и да е евротурнир, си е достатъчно сериозно постижение за българските стандарти, смея да кажа. Но не съм съгласен, че това е по-лек турнир по простата причина, че тук участват отбори, които са в горната част на класирането на Висшата лига на Англия. Не мисля, че самият турнир трябва да се подценява по някакъв начин“, категоричен е той.

Да, на моменти има по-непретенциозни отбори, но като цяло топ отборите, които участват са на високо ниво“, подчерта 34-годишният бивш футболист.

Вярвам, че може да се случи Лудогорец да направи по-сериозен пробив. Със сигурност обаче ще бъде доста, доста трудно да се постигне. Но защо пък не?“, завърши Александров.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Херо пред SL: Лудогорец може да направи сериозен пробив в Лига на конференциите 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички