Разликата между Лудогорец и Балкани е огромна, "орлите" с 8 пъти по-скъп състав


Разликата между Лудогорец и Балкани е огромна, "орлите" с 8 пъти по-скъп състав
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2898 0

Краткото време за почивка на българските отбори приключи, като Лудогорец е първият отбор, който отново излиза на терена. Във вторник разградчани гостуват на Балкани в първи квалификационен кръг. На хартия отборът на Ивайло Петев е фаворит и не би трябвало да срещне трудности, а да продължи напред.

Макар в последните години сериозно да се инвестира в състава на косовския тим, то справка показва, че е далеч от нивото на Лудогорец. "Орлите" са хегемон в Първа лига през последните 12 години, като през този период в Разград бяха привлечени много попълнения и то срещу големи суми.

Разликата е над 8 пъти

И до ден днешен гръмките трансфери не спират затова и съпоставим двете най-скъпи 11-ки на двата състава. А разликата е огромна. Trasnfermakt показва, че тази на Лудогорец струва 25,4 млн. евро, докато тази на Балкани - скромните 3,08 млн. евро. Това означава, че съставът на Ивайло Петев е над 8 пъти по-скъп.

Лудогорец срещу Балкани - кои са най-скъпите

Най-скъпите в българския отбор са Бърнард Текптей с 5 млн. евро и Кирил Десподов, оценен на 4,5 млн. евро. Останалите в състава са: Антон Недялков - 3млн. евро, Пипа - 2,2 млн. евро, Нонато - 2 млн. евро, Видал - 1,8 млн. евро, Пьтровски, Доминик Янков и Вердон - 1,5 млн. евро, Витри - 1,4 млн. евро и Падт - 1 млн. евро.

Драстична е разликата в цифрите при съперника им в Европа. Линдон Емерлаху е най-скъпият, като цената му е 500 хиляди евро. Двама са оценени на 350 хиляди евро - Албион Рахмани и Весел Лимай. Арменд Таки, Лумбатд Делова, Едвин Куч, Меритон Кореница са оценени на 300 хиляди евро. Назмин Грипши е на стойност 275 хиляди евро, а Леонит Абази, Летрим Бектеши на 150 хиляди паунда и Андреа Хоха - 100 хиляди евро.

А по-рано се появи информация, че именно срещу помощ в ШЛ Лудогорец може да продаде двамата най-скъпи.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички