Бивш треньор на Локо Пд и Пирин: Лудогорец и Балкани си приличат по едно нещо


Бивш треньор на Локо Пд и Пирин: Лудогорец и Балкани си приличат по едно нещо
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1374 0

Косоварят Наджи Шенсой, който у нас е работил в Славия, Беласица, Пирин Бл, Вихрен и Локо Пд, говори за силните страни на Балкани, както и за предимствата на Лудогорец. Двата тима стартират в квалификациите в Шампионска лига във вторник вечер.

Приликата между Лудогорец и Балкани

"Очаквам да се получи интересен двубой. Следя ситуацията в местното първенство, а и на Балканите като цяло, въпреки че живея в Турция. Трябва да се признае, че в последните години косовският футбол израсна много. Причината е, че се направиха немалки инвестиции. Преди 2 години работих в призренския Лирия. Тимът искаше да влезе в елита, а аз си позволих да привлека двама футболисти от България – Мартин Ковачев и Борислав Балджийски. Това говори достатъчно. Тогава започна и възходът на Блакани. Това е клуб от Сува река, градче намиращо се на 15-ина километра от Призрен и има население от около 15 хиляди души. Тогава в отбора бяха налети много средства. Но не от местния бизнес, а от инвеститори от Прищина", заяви той пред "Тема спорт".

"Чудех се каква е мотивацията им да влагат парите си в клуб от малко градче, а не например в Призрен, който е 250-300 хиляди души. Всъщност, Балкани и Лудогорец имат прилика – не са клубове от столицата, но пък имат мощни инвеститори зад гърба си. С парите Блакани за 2 години извървя пътя не само до титлите, но и до групи на Лигата на конференциите. При това в тях победи турския Сивасспор с 4:3 като гост.

Затова можем да кажем, че Балкани е сериозен отбор. Но ще има ли сили да изненада Лудогорец? Според мен отговорът е: „Не“. Все пак българският шампион е много сериозен, а вашият клубен футбол все още е по-стойностен от косовския. Да, местните тимове продължават да се развиват, но никой няма организация, като тази на Лудогорец", като допълни, че ако не подцени съперника няма да срещне проблеми срещу Балкани.

На какъв футбол залага съперникът на Лудогорец?

Според него съперникът на разгрдачани играе много рационален футбол. "Голямата им звезда бе нападателя Ермал Красники, който бе продаден на ЧФР Клуж (б.а. – предстои да бъде трансфериран в Ал Рияд за 5 милиона евро, а Балкани да получи 750 000 евро от тях). Като цяло не залагат на отделни индивидуалности, а на отборното. Това е отбор, който тича много. Повечето футболисти са до 26 години, залагат на динамиката. Отличителна черта е компактността. А от там идват и бързите преходи в нападение и добрите контраатаки. Балкани не играе с висока преса, а предпочита да изчаква съперника на центъра и именно там полога големи усилия да отнеме топката и след това да разгърне бързо нападение или контра". По-рано пък се появи информация, че Лудогорец е готов да продаде Кирил Десподов и Текпетей, но с едно условие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички