Радост в "зелено"! Лудогорец си отмъсти на Нордселанд и го изхвърли от Лигата на конференциите (ВИДЕО)


Радост в "зелено"! Лудогорец си отмъсти на Нордселанд и го изхвърли от Лигата на конференциите (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

9669 0

Българският шампион Лудогорец спечели групата си в Лигата на конференциите. "Орлите" победиха с минималното 1:0 у дома срещу Нордселанд. С това си отмъстиха на датчаните за 1:7, като ги изхвърлиха от надпреварата.

В другия мач от групата Фенербахче разгроми Спартак Търнава с 4:0. Така турският тим приключи с 12, колкото има и българският, а Нордселанд остава с 10. Разградчани остават втори, тъй като "фенерите" са с по-добра голова разлика (+2 за тях срещу 0 за разградчани).

Отново герой за своя тим бе Якуб Пьотровски, който вкара пореден безценен гол в Европа - и то отново с изстрел отдалеч. Този път той дойде с по-слабия му ляв крак, а след рикошет противниковият страж нямаше шанс за намеса.

Полският национал има четири попадения в груповата фаза на Лигата на конференциите. Цялостно в кампанията на "орлите" в Европа головете му са шест.

Футболистите на Георги Дерменджиев издебнаха своя шанс и надхитриха опонента в доста оспорван сблъсък. Гостите със сигурност могат да съжаляват, тъй като на два пъти удряха греда. Лудогорец също бе спрян от страничния стълб още през първата част.

Жребият за 1/16-финалите от Лигата на конференциите ще се състои в понеделник (18 декември) от 15:00 часа българско време.

Това бе и последният мач за българския отбор през тази година. Сезонът ще бъде подновен през февруари месец - и в Лигата на конференциите, и в Първа лига. Нордселанд също се връща към ангажиментите си чак след два месеца.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха по-активно срещата и още в третата минута Аслак фон Витри получи току преди наказателното поле и подаде остро вътре, но пасът му бе пресечен. След последвалия ъглов удар Спас Делев центрира и Бернард Текпетей засече с глава, но изпълнението му мина над напречната греда. Гостите отговориха с пробив от фланга навътре от страна на Шелдеруп, който влезе в наказателното поле и стреля, но Падт улови.

Малко след това Текпетей гонеше безнадеждна топка, но по пътя видимо посегна с лакът и удари съперник в главата съвсем ненужно. В случая имаше късмет, че не се стигна до по-сериозен инцидент и червен картон.

В следващите минути Лудогорец играеше повече с топката, но Нордселанд на няколко пъти загатна, че може да контраатакува много опасно и ще го прави при всяка възможност. Имаше доста неточности и от двата тима, както и агресия в едоноборствата.

В средата на полувремето се затвърди тенденцията - "орлите" контролираха топката повече, но ситуациите пред противниковата врата се изразяваха в центрирания от статични положения, които не водеха до опасност.

Изключителен шанс! В 26-ата минута Текпетей стигна на скорост до аутлинията и върна назад в наказателното поле. Там Нареси хитро пропусна и топката стигна до Дуа, който стреля мощно, но изпълнението му се отклони в страничния стълб и излезе в аут.

Десетина минути преди края на първото полувреме Текпетей си повдигна топката в наказателното поле и стреля от малък ъгъл. Топката не бе силна и бе в обсега на вратаря, но той я изпусна. Така тя се озова в Пьотровски, който обаче от още по-малък ъгъл не успя да се разпише и я прати покрай страничния стълб.

В 37-ата минута и гостите стигнаха до първа отлична възможност за гол. Остра топка в наказалното поле, която бе умишлено пропусната и стигна до Расмусен. Той веднага стреля, но Падт показа бляскава реакция.

Малко след това се откри нов чудесен шанс пред Нордселанд. При него топката отново стигна до Расмусен в наказателното поле, този път още по-близо до вратата. Той обаче осъществи лош контакт с топката и пропиля отличната възможност.

В добавеното време към първата част Клод Гонсалвеш бе принудително заменен от Иван Йорданов. Проблемите на Гонсалвеш дойдоха без контакт с противников футболист.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Падт спаси "орлите" около пет минути след подновяването на мача. Той се отличи с две спасяване очи в очи със съперникови футболисти в рамките на няколко секунди. И в двата случая играчите опитаха своя шанс от малък ъгъл в наказателното поле.

Малко след това Руан Секо направи пробив на висока скорост, но току преди да влезе в наказателното поле бе препънат. Спас Делев се нае с изпълнението на прекия свободен удар, но прати топката в стената.

След около час игра се стигна до остро центриране в наказателното поле на Лудогорец. Отбраната не се справи добре и се стигна и до изстрел, който обаче бе отклонен. Темпото на игра се повиши и атаките започнаха да са една след друга към двете врати.

По-добрата игра на датчаните през тази част продължи и гостите като по чудо не отбелязаха. Остро центриране и удар с глава в наказателното поле, след което топката се отклони в страничния стълб. Лудогорец отговори с мощен удар в наказателното поле на Руан Крус, при което стражът Хансен се намеси.

79' - 1:0! Пьотровски задържа добре топката пред противниковото наказателно поле. Проби и превзе няколко метра, след което стреля току преди дъгата пред наказателното поле. Изпълнението му дойде с по-слабия му ляв крак, а след рикошет топката влетя в мрежата.

Само минута след това гостите като по чудо не изравниха. Подаване в наказателното поле и Нигрен стреля от малък ъгъл, като нацели страничния стълб в сравнително опразнена врата. Топката попадна в негов съотборник, той показа техника, но след това стреля неточно от изгодна позиция.

Добавеното време към втората част бе 7 минути. Във втората от тях Падт улови изстрел извън наказателното поле.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Витри, Сонко-Сундберг, Вердон, Сон, Нареси, Гонсалвеш, Пьотровски, Текпетей, Делев, Дуа

Нордселанд: А. Хансен, Фрезе, Нагала, К. Хансен, Хей, Свенсон, Тверсков, Нюгрен, Расмусен, Шелдеруп, Ингвартсен

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Нордселанд в лидер в групата с 10 точки, докато Лудогорец и Фенербахче са съответно втори и трети с по девет. Имайки предвид, че "фенерите" трудно няма да спечелят у дома срещу аутсайдера Спартак Търнава, то това поставя футболистите на Георги Дерменджиев в позиция да търсят успеха.

"Орлите" са в отлична форма, като спечелиха 10 от последните си 11 мача във всички турнири. Освен това головата им разлика от последните три срещи е 10:0. Нордселанд пък е със само една победа в последните пет шампионатни мача.

Очаква се коренно различен двубой в сравнение с този в Дания, като дори този път "орлите" са лек фаворит. Вижте повече за настаналия хаос: как Лудогорец хем е фаворит, хем аутсайдер в Лигата на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички