След 7:1 в първия мач: Нордселанд започна пропадане в шампионата, а Лудогорец "лети"


След 7:1 в първия мач: Нордселанд започна пропадане в шампионата, а Лудогорец "лети"
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3600 0

Лудогорец е на прага да изиграе един от най-важните си мачове за годината, който ще определи дали и през пролетта ще играе в Европа. Съперникът обаче няма да е никак лесен - датският Нордселанд, който в първия мач помежду им постигна успех със 7:1 в Лигата на конференциите.

В групата им единствено Спартак Търнава няма никакви шансове за класиране напред. Преди дуела ситуацията е следната: датчаните са лидер с 10 точки, "орлите" и Фенербахче са с по 9 (но българският отбор е с по-добра голова разлика от -1 срещу -2 за турския отбор). Последен е Спартак Търнава с едва един пункт.

Лудогорец има защо да вярва

Лудогорец ще се бори до самия край за Европа и през пролетта!

Надеждите за успех за разградчани не са никак малки, като отборът подобри значително представянето си под ръководството на Георги Дерменджиев. Датският им опонент пък показва по-слаби позиции в местния шампионат, откакто се стигне до гръмкото 7:1 на 5-и октомври месец.

Нордселанд започна кампанията си доста вдъхновено, като в първите си 10 мача имаха едва 1 загуба, 4 равенства и 5 победи. От 8-и октомври насам в изиграни 7 срещи имат 3 загуби, 2 равенства и 2 победи. А последният им успех в шампионата е 5-и ноември. От тогава имат изиграни 3 двубоя - срещу Мидтиаланд (загуба), Орхус и Одензе (равенства). В момента тимът е на пето място с 27 точки - на 9 от върха.

При Лудогорец ситуацията е коренно различно. След първия им мач помежду си разградчани влязоха в отлична серия и изтриха лошите впечатления от началото на сезона. В 8 двубоя възпитаниците на Георги Дерменджиев имат 1 загуба, 1 равенство и цели 6 победи, включително и над ЦСКА в битката за първото място. "Орлите" успяха да се изкачат до второ място и са на три точки зад лидера Черно море, но и с мач по-малко. Бивш играч на "червените" също вярва, че Лудогорец ще прескочи групите и ще играе в Европа и през пролетта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички