Погром в Загреб: 3 червени картона и 2 дузпи изхвърлиха Лудогорец от Шампионска лига


Погром в Загреб: 3 червени картона и 2 дузпи изхвърлиха Лудогорец от Шампионска лига
Снимка: ludogorets.com

11054 0

Шампионът на България Лудогорец претърпя същински кошмар в хърватската столица Загреб, след като загуби от Динамо Загреб с 4:2 като гост в мач реванш от третия квалификационен кръг на Шампионска лига. След две дузпи и три червени картона мечтата на разградчани за достигане на групите в турнира бе изпепелена.

Лудогорец пристигна в Загреб с пасив от един гол, след като загуби първата среща в Разград с 1:2. Подобно на първия мач на "Хювефарма Арена", и в реванша Лудогорец стартира лошо и до 20-ата минута бе с още един гол пасив и човек по-малко.

Йосип Дърмич откри резултата в 12-ата минута при лошо позициониране на отбраната на Лудогорец, а четири минути по-късно Доминик Янков бе изгонен от главния съдия Беноа Бастиен с втори жълт картон, оставяйки "орлите" с 10 души на терена. В 25' Динамо получи и дузпа за нарушение на Антон Недялков, а Мислав Оршич вкара от бялата точка.

В края на първата част отново Оршич се разписа след перфектен пробив за 3:0, но пък дълбоко в добавеното продължение Кирил Десподов успя да върне един гол за Лудогорец. Втората част започна с тройна смяна и в двата състава, а Десподов успя да реализира ранен гол в 49-ата минута, връщайки надеждите на своя тим.

В 72-ата минута обаче мечтите на разградчани бяха тотално прекършени след втори червен картон - този път за Рик Джонатан. Десетина минути по-късно главният арбитър отсъди нова дузпа за Динамо за нарушение на Жан Карничник, а ВАР прикани съдията да прегледа отново ситуацията за потенциален червен картон. Беноа Бастиен промени решението си и изгони Карничник, оставяйки Лудогорец с 8 души.

С общ резултат 6:3 Динамо Загреб преодоля Лудогорец и се класира за плейофите, където ще се изправи срещу Бодьо/Глимт. "Орлите" пък ще играят плейоф за влизане в групите на Лига Европа, където ще срещне тима на литовския шампион Жалгирис, който падна тъкмо от Бодьо/Глимт. Дори и да не преодолее Жалгирис, Лудогорец ще влезе в групите на Лигата на конференциите.

РАЗВОЙ НА МАЧА ДИНАМО - ЛУДОГОРЕЦ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута Динамо Загреб създаде много сериозна опасност пред вратата на Лудогорец. Капитанът на домакините Ариян Адеми получи пространство в наказателното поле на "орлите" и опита мощен удар към вратата, който летеше точно под гредата. Стражът на Лудогорец Симон Слуга обаче успя да избие в корнер.

В 12-ата минута Динамо успя да открие резултата. Ристовски проби по десния фланг и успя да центрира към далечната греда, където Йосип Дърмич остана непокрит. Нападателят на хърватския тим скочи във въздуха и заби топката в мрежата на Лудогорец, за да даде аванс на Динамо - 1:0!

Четири минути по-късно проблемите за Лудогорец станаха още по-сериозни. Доминик Янков опита силен удар към вратата на Динамо, който бе спасен, а след това домакините опитаха да подхванат контраатака. Янков извърши нарушение отзад срещу противников играч, а съдията му показа втори жълт картон и съответно - червен картон.

В 25-ата минута Динамо Загреб получи и 11-метров наказателен удар. Антон Недялков извърши нарушение срещу противников играч в пеналтерията, а главният арбитър отсъди дузпа. Мислав Оршич застана зад бялата точка и вкара с лекота - 2:0!

Минута преди края на първата част Лудогорец инкасира още едно попадение. Мислав Оршич осъществи страхотен пробив по левия фланг, преодолявайки с лекота Якуб Пьотровски, а след това отправи неспасяем удар към далечния ъгъл, за да види как топката се отбива в страничния стълб и попада в мрежата - 3:0!

Дълбоко в добавеното продължение на първата част Лудогорец все пак успя да върне едно попадение. След изсипана топка в наказателното поле на Динамо защитник на домакините изби лошо с глава, за да сложи кълбото на крака на Кирил Десподов. Крилото на "орлите" не се поколеба и разстреля вратаря Ливакович - 3:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката и двамата наставници извършиха тройни смени. В игра за Лудогорец се появиха Спас Делев, Жан Карничник и Иван Йорданов. Четири минути след подновяването на играта пък Лудогорец получи дузпа. След центриране от корнер Тиаго стреля с глава, а ударът му бе спрян с ръка от противников играч. Десподов застана зад бялата точка и вкара втория си гол в мача - 3:2!

В 72-ата минута Лудогорец остана с 9 души на терена. След като през първата част бе показан червен картон на Доминик Янков, този път бе изгонен и бразилецът Рик Джонатан. Главният арбитър видя удар от Джонатан в лицето на противник и не се поколеба да му покаже втори жълт картон - червен картон!

В 83' Десподов нахлу на скорост в половината на Динамо и реши да стреля от границата на наказателното поле, но не намери целта. Две минути по-късно Динамо получи нова дузпа. Този път Жан Карничник фаулира противников играч, за което получи жълт картон, а съдията посочи бялата точка. ВАР обаче преразгледа ситуацията за червен картон, а главният арбитър промени решението си и изгони Карничник. Бруно Петкович пък вкара дузпата за Динамо - 4:2!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Динамо: Ливакович, Ристовски, Шутало, Перич, Любичич, Адеми, Батурина, Мишич, Оршич, Шпикич, Дърмич

Лудогорец: Слуга, Сисиньо, Вердон, Пластун, Недялков, Шоу, Пьотровски, Рик, Д. Янков, Десподов, Тиаго

ПРЕДИ ДВУБОЯ ДИНАМО ЗАГРЕБ - ЛУДОГОРЕЦ

Българският шампион Лудогорец не се намира в никак изгодна ситуация за постигането на голямата си цел за сезона - влизане в групите на Шампионска лига. "Орлите" загубиха като домакини първия двубой срещу Динамо Загреб от третия квалификационен кръг и сега ще трябва да търсят задължителна победа в Хърватия, ако иска да стигне до плейофите.

Точно преди ключовия реванш Лудогорец остана без голмайстора си Пиерос Сотириу, който напусна в посока Япония, а освен това разградчани се разделиха и с Алекс Сантана. Бернард Текпетей, Каули Оливейра, Серджио Падт и Клад Гонсалвеш пък лекуват контузии и няма да вземат участие в двубоя. 

"Всички знаем какво направи Пиерос Сотириу за нас, ще ни липсва, но това дава шанс на други играчи да покажат защо са в Лудогорец. Не искаме да се оплакваме, утре останалите футболисти ще покажат своята класа. Ние не сме единственият отбор с проблеми. Приемаме го и търсим варианти да разрешим тези проблеми", каза Анте Шимунджа преди мача.

ТОП коефициенти за мача Динамо Загреб - Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички