Петричев изуми: 8-цифрена сума в ЕВРО донесли играчите на Лудогорец на клуба


Петричев изуми: 8-цифрена сума в ЕВРО донесли играчите на Лудогорец на клуба

4041 0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори по време на пресконференцията на клуба, на която бе представен официално новият треньор на тима - Анте Шимунджа. Както е известно, след това "орлите" започват и зимната си подготовка.

Петричев направи и бърз анализ на миналата година, при който направи признание, че футболистите са заработили близо 13 милиона евро през 2021-ва за клуба и посочи, че в тази сума не влизат билети и маркетинг.

"От плейофа на Шампионска лига до края на годината бяхме доста пестеливи откъм изказвания относно отбора. Бяхме се съсредоточили да решаваме немалкото проблеми. Изпращаме една година, която мнозина биха определили като неуспешна, но аз ще си позволя да опонирам. Ако в началото на миналата година бяхме казали на нашите привърженици, че ще станем за 10-и път шампиони, ще играем плейоф в Шампионска лига и ще завършим като есенен първенец, макар и само с две точки, щяхме да си стиснем ръцете и да бъдем щастливи.

Това, което искам да кажа, е едно благодаря на нашите футболисти и на екипа, който работи миналата година в един много труден период със смяна на поколения, тръгнаха си опитни играчи, дойдоха млади, които тепърва трупат опит в европейските клубни турнири" - започна Петричев.

Лудогорец не допусна сериозен чувствителен спад и отново продължихме да сме участници в Лига Европа. Естествено, тези играчи заработиха и близо 13 милиона евро миналата година. Всеки един клуб в България мечтае да има подобни приходи. Не включваме билети и маркетинг. Имахме и неуспешно представяне в груповата фаза в Лига Европа, което остави горчивия привкус, но не трябва да се забравя, че за първи път в историята на Лудогорец ние бяхме съпроводени със сериозна поредица от травми липсваха основи състезатели.

Сами разбирате, че футболисти като Каули, Антон Недялков, Алекс Сантана, Бернард Текпетей и много други страдаха от сериозни контузии, заради което тимът беше доста отслабен. Но сега мога да кажа съвсем категорично, че нашата основна цел е да станем шампиони, не мислим за нищо друго. Там ще се концентрираме.

Ние като ръководство на клуба ще направим всичко необходимо. Искам да благодаря и на нашите собственици за лагера в Анталия, където ще имаме всички условия, които прилягат на клуб като Лудогорец" - завърши изпълнителният директор на "орлите".

Новият треньор на "орлите" също говори. На официалното си представяне в Лудогорец Анте Шимунджа поиска трансфери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички