Какво ще се случи със Станислав Генчев след идването на Анте Шимунджа в Лудогорец?


Какво ще се случи със Станислав Генчев след идването на Анте Шимунджа в Лудогорец?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4285 0

По-рано днес (9.01.) Лудогорец представи своя нов старши треньор Анте Шимунджа, който наследи на поста Станислав Генчев. Логично, един от интересните въпроси е какво следва сега за българина? 

Ето отговора на спортния директор Георги Караманджуков и изпълнителния Ангел Петричев:

"Ръководството, аз и Анте взехме решението той да не бъде част от треньорския щаб. Генчев беше наш футболист, капитанът на този отбор. На три пъти му се наложи да поеме отбора в много критични ситуации", започна Караманджуков.

"Първият път беше преди реванша с Марибор. Справи се великолепно. Втори път, сега трети път и ние преценихме, че Лудогорец има за цел не само да развиваме футболисти и да печелим титли и купи, а и да развиваме и треньори. Преценихме, че сега е моментът Станислав да получи своя шанс".

"Има достатъчно отбори и съм убеден, че има качествата и възможностите да бъде старши треньор. Имаше опасността да се превърне във вечния помощник. Аз му благодаря, че беше част от моя екип и треньорското ръководство. Един изключително амбициозен и талантлив млад треньор. Надявам се да попадне в правилния клуб, с правилните хора, за да покаже своите качества", добави още той, а Петричев добави:

"Това е решение, в което и той е участвал, тъй като ние наистина искаме неговата кариера да се развие подходящо и по тази причина взехме това решение. Разбира се, той ще бъде пряко под наблюдение как се развива неговата работа. Дай Боже, в един момент да се завърне като старши треньор с постоянен договор".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички