Лудогорец представи официално Анте Шимунджа, той поиска трансфери (ВИДЕО)


Лудогорец представи официално Анте Шимунджа, той поиска трансфери (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3130 0

Десеткратният шампион на България Лудогорец представи новия си старши треньор - Анте Шимунджа! На брифинга присъстваше и новото попълнение на тима Спас Делев. И двамата получиха по един екип на "орлите" - Шимунджа с №1, а Делев с №90 и позираха пред фотографите за снимки.

Пръв взе думата Ангел Петричев: "Утре отборът пътува към Анталия, където започва същинската част от подготовката", каза той и добави, че част от играчите вече са минали медицински прегледи, а останалите ще го направят в Турция. "Ще изиграем 5 контроли, знаете датите, всичко е ясно по нашата програма" (вижте къде ще можете да гледате контролите).

"Изпращаме една година, която мнозина биха определили като неуспешна, но аз ще си позволя да опонирам по няколко причини. Ако в началото на миналата година бяхме казали на феновете, че ще станем шампиони за десети път, ще играем плейоф за Шампионска лига и ще завършим като есенен първенец, всички щяха да са щастливи", добави още Ангел Петричев.

Дойде ред и на Анте Шимунджа:

"Здравейте! Първо искам да пожелая на всички много здраве през новата 2022 година! Щастлив съм, че Лудогорец ме избра за старши треньор. Основната цел е да станем шампиони. Мога да ви обещая, че ще работим здраво, няма да се отказваме и ще даваме най-доброто за клуба", каза в началото той и след това представи своите асистенти.

"Нямам търпение да започна да работя с играчите. Искам да кажа "добре дошъл" и на Спас Делев. Той е един играч с изключителен характер", каза още Шимунджа. "Много съм щастлив, че съм тук, ще дам всичко от себе си, за да мога да помогна на отбора да спечели титлата и Купата", пък каза самият футболист.

"След като започнахме разговорите с Лудогорец да стана треньор, започнах да анализирам повече играчите. Едно е да ги гледаш на видео, друго е да ги видиш на живо. Всички в клуба ми помагат много с информация за отбора", взе думата отново Шимунджа.

"Баща ми е роден в Сплит, Хърватия. Обичам да ходя на ски, но първата ми любов е футболът. Разговаряхме много с Лудогорец, но в момента, в който дойде предложение, то ми се стори изключително интересно. Лудогорец разполага с играчи от много по-различна класа. Това си пролича от мача, който изиграхме през лятото. Основното нещо, което ме накара да избера Лудогорец, е това, че вярвам, че можем заедно да прогресираме".

"Вярвам, че имаме нужда от подсилване. Скаутският отдел работи изключително здраво, за да можем да осъществим тези трансфери. Надявам се, че скоро ще можем да ви съобщим. Трябват ни нови играчи навсякъде", заяви новият треньор на Лудогорец.

Кадри от представянето на Анте Шимунджа и Спас Делев:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички