Петев след рекордната победа за Лудогорец: Горчилката в мен няма да мине лесно


Петев след рекордната победа за Лудогорец: Горчилката в мен няма да мине лесно
Снимка: Ivan Ivanov/Lap.bg

4384 0

"В мен горчилката няма да мине лесно", каза Ивайло Петев след грандиозния успех на Лудогорец над Астана с 5:1 в Разград. Разбира се, треньорът визира отпадането от Шампионска лига, тъй като вярва, че възможностите на "орлите" отговарят на класта, която изисква най-комерсиалния клубен турнир.

Що се отнася до срещата в четвъртък вечер, Петев беше категоричен - второто полувреме е най-силното представяне на Лудогорец, откакто той се е завърнал в Разград.

Оценката за срещата с Астана

"Мисля, че днес нашият отбор изигра добър мач - влязохме сериозно и бяхме много агресивни. Имахме добър контрол над топката - това беше проблем в първия мач. Изтървахме 3-4 гола през първото полувреме, а в същото време допуснахме гол от първата атака заради наша грешка на фланга", каза Петев относно срещата.

"Коригирахме нещата през второто полувреме и смятам, че това беше най-доброто ни полувреме, откакто се върнах в Лудогорец. Вкарахме 4 гола, а освен това изпуснахме още 4", отчете специалистът.

Ефективност и скорост - какво се промени през второто полувреме?

"Това казаха на момчетата - трябва да продължим да играем по този начин с малко повече внимание към детайлите в защита. За наше голямо щастие в средата на терена прекратихме техните атаки и бързо сменяхме фронта на атака. Имахме числено преимущество и логично стигнахме до тези 4 гола", сподели Петев за промяната спрямо първото полувреме.

"В трудните моменти - трябва да се облегнеш на 3-4 играчи. Но не мога да отлича нито един играч поотделно - отборът беше невероятен", каза той относно представянето на Пьотровски и Текпетей, отбелязали по два гола.

План минимум в Европа - изпълнен ли е?

"Горчилката в мен няма да отмине лесно от мача с Олимпия. Мисля, че този отбор заслужаваше да продължи в Шампионска лига. Трябва да продължим напред и да се развиваме - да изглеждаме така, както бяхме днес", сподели Петев.

Поглед към Аякс

Да бъда честен - мисля за мача в неделя, който ни предстои. Първо да се подготвим за Черно море - после ще мислим за Аякс. Това е европейски гранд, но всичко по реда си.

Колкото до следващия опонент на разградчани, халф на Лудогорец призна, че не иска сблъсък с Аякс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички