"Орелът" Фон Витри: Лудогорец не е никой нито в българския, нито в международния футбол


"Орелът" Фон Витри: Лудогорец не е никой нито в българския, нито в международния футбол
Снимка: Ludogorets.com

2640 0

Защитникът на Лудогорец Аслак фон Витри сподели впечатленията си от България и българския футбол. Норвежецът с американски произход е у нас от края на лятото, а за новата си футболна дестинация говори пред "Eurosport".

"Чувствам се много добре в България. Това беше солиден ход от моя страна. Намираме се на Балканите и феновете изискват много. Отборът е спечелил единадесет поредни титли, така че всички тук искат да бъдат шампиони", започна бившият футболист на АЗ Алкмаар.

"Манталитетът е доста различен от този в Норвегия. По-трудно е първенството и е по-грубо. Не можете да се интересувате от неща, които се говорят, и неща, които се казват. Тук имат много строг тон. В България хората изглеждат по-строги", допълни Фон Витри.

"В Лудогорец се чувствам много добре, имам роля и сигурност в клуба. Аз съм на възраст, в която трябва да съм титуляр и досега съм играл във всички по-важни мачове. Лудогорец не е никой нито в българския, нито в международния футбол.

Те спечелиха серия от единадесет поредни титли, играха в Шампионска лига два пъти, а в Лига Европа шест пъти през последните осем години. Това е голям, голям клуб и то се вижда. Всичко е подредено. Имате 100 процента фокус върху футбола", коментира норвежецът. А ето в каква роля Светльо Дяков се завръща в Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички