Саша Илич посочи как ще се бори ЦСКА за титлата с Лудогорец, за да не повтаря стари грешки


Саша Илич посочи как ще се бори ЦСКА за титлата с Лудогорец, за да не повтаря стари грешки
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1881 0

Старши треньорът на ЦСКА - Саша Илич, даде пространно интервю по време на зимната пауза в европейския футбол, като той не пропусна да обсъди всичко случващо се около "червените" и на първо място - борбата с Лудогорец в българското първенство.

Саша Илич се превърна в първия треньор от 2014 г. насам, който успява да зимува пред 11-кратните шампиони във временното класиране на Първа лига. Двата тима допуснаха грешки през изминалите месеци, но тези на "орлите" натежаха повече и са над точка зад "червените".

От "Код Спорт" попитаха директно сръбската легенда дали като бившите си колеги ще се оправдае с липса на класни играчи и лоши трансфери, ако ЦСКА отново се провали в борбата за титлата:

"Аз съм борец по душа. Боря се до последния момент и ще се боря до последния миг и сега да бъдем в конкуренция за титлата. Лудогорец е отбор, който вече 11 години е шампион, играе постоянно в Европа и това са предимствата пред ЦСКА.

Но ние сега се намираме в добър момент, защото сме лидери, макар и само с точка повече от Лудогорец. Но също знам, че в предходните години пролетта не е била блестяща, що се отнася до ЦСКА.

Надявам се, че ще го променим. Надявам се да направим добра подготовка и че всички ще сме здрави. Със сигурност през паузата ще говорим с шефовете на клуба за някои играчи, които да повишат конкуренцията с цел да бъдем още по-силни от есента", категоричен е Илич по темата.

"Постоянно го повтарям – на ЦСКА са нужни играчи, които правят разликата. Не претендирам за бройката, а за следното: Тези, които идват, трябва задължително да се различават от тези, които имаме. Новият играч трябва да е от онзи тип, който прави разликата и да ни донесе това, което ни трябва", отчете наставникът като наложително за "червените" в борбата.

Бившият лидер на Партизан подчерта, че трансферите в ЦСКА не трябва да са на "всяка цена": 

"Не на всяка цена, не! Но трябва да вземем правилното решение в точния момент. На нас ни трябват няколко играчи, които да повишат конкуренцията и да ни помогнат да се борим за титлата".

Вижте поне до кога ЦСКА ще играе на стадион "Българска армия"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички