Официално: Дамбраускас пое друг балкански отбор


Официално: Дамбраускас пое друг балкански отбор
Снимка: Vladimir Stoyanov/ LAP.bg

1136 0

Бившият старши треньор на българския хегемон Лудогорец Валдас Дамбраускас официално бе представен като наставник на хърватския тим Хайдук (Сплит). С него пристигат и помощниците Мариус Скиндерис и Юстинас Гасюнас (първият бе с него при българските "орли"). Договорът на литовеца с новия му отбор е до лятото на 2024 година. Само преди дни Хайдук се раздели с шведския треньор Йенс Густафсон.

"Валдас Дамбраускас е треньор, който през кариерата си е ръководил много добре организирани и успешни отбор и надгражда с треньорските си познания. Убеден съм, че ще ни донесе нова енергия и със своите знания и опит ще допринесе за подобряване на качеството във всички сегменти на футболната игра. Това е профилът на треньора, който се стреми преди всичко да изгради положителна връзка с целия отбор, което считаме за основна предпоставка за успех.

Предпочита да работи с играчи със силен характер. Той смята, че работата с такъв профил на футболисти е от съществено значение за успеха и достигането на най-високо футболно ниво. Считам, че освен всичко по-горе, за сравнително кратък период от време ще повиши нивото на качеството на нашата игра, стойността на игрчите и по този начин ще даде ново измерение на отбора, необходим в борбата за трофеи" - заяви спортният директор на Хайдук Сплит Миндаугас Николичюс.

Припомнете си и болезнено искреното интервю на Дамбраускас за раздялата с Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички