Дамбраускас посочи кой трябва да е новият треньор на Лудогорец


Дамбраускас посочи кой трябва да е новият треньор на Лудогорец
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3495 0

Бившият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас призна, че се е разделил с клуба с добри чувства. Той изрази мнение, че в България твърде често се сменят треньорите и препоръча на шампионите да оставят на поста за постоянно временния наставник Станислав Генчев.

"Най-голямата изненада за мен в България бяха смените на треньорите. Не им се дава никакво време. В някои отбори ги сменяха след един-два мача. Това няма как да вдигне нивото на футбола. Напротив, не се дава шанс на играчите да се адаптират и най-важното - да имат уважение към наставниците си", заяви Дамбраускас пред delfi.lt.

"Станислав Генчев заслужава да води отбора по-дълго време. Показал го е с работата си. Напълно е готов за старши треньор. Той е бил футболист на сериозно ниво, много интелигентен, знаещ за играта, за екстремни ситуации и за това какво е нужно на играчите в точно определено време. Станислав е един от най-интересните хора, които съм срещал във футбола", допълни литовецът.

"Щастлив съм, че работих с него и научих доста неща от него. Трудно е да си треньор на Лудогорец, но му стискам палци да се задържи дълго. Станислав е правилният избор и трябва да използва шанса си", каза още той. Според наставника проблемите в тима, довели до уволнението му, са дошли през септември, когато имало много контузени и той се разболя от коронавирус. Заради това отсъства 2 седмици. "И дойдоха някои резултати, които са разколебали ръководството", завърши Дамбраускас. А за какво той бе разкритикуван от Димитър Бербатов четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички