Новият в Лудогорец Шакил Пинас посочи защо е избрал "орлите" пред ЦСКА


Новият в Лудогорец Шакил Пинас посочи защо е избрал "орлите" пред ЦСКА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2470 0

Скоро ще започне новият сезон в българската Първа лига, като предварително считаните за фаворити в битката за титлата отбори са тези на шампиона Лудогорец и на носителя на Купата на България - ЦСКА. А битката сякаш вече започна още преди и двубоя за Суперкупата, след като "орлите" официално представиха Шакил Пинас, който бе цел и на "армейците". 

Националът на Суринам призна, че разградчани са се свързали с него много преди "червените", които са осъществили контакт с него чрез Алън Пардю. Той се изказа много ласкаво за новия си клуб и затвърди високите си амбиции.

"Радвам се изключително много, че съм тук. Всичко започна преди година и половина, когато за първи път имахме контакт с Лудогорец. Тогава дойде първата оферта към мен. В този момент обаче откупуването ми от бившия ми клуб бе трудно. След изтичането на договора имаше ново обаждане от Лудогорец и съм щастлив, че в крайна сметка дойдох тук. Да, имал съм и разговори с ЦСКА. Както споменах обаче, Лудогорец много по-рано ме потърси.

Разговарях с Алън Пардю, тъй като се познаваме от престоя му в Нидерландия. Бях длъжен да се отнеса с уважение към него, тъй като се познаваме добре. Лудогорец обаче е най-големия клуб и желанието ми бе да дойда и да играя в Лудогорец. Знам какви са амбициите на Лудогорец. Искам да постигна успехи с клуба. Искам да играя в Европейските клубни турнири с този отбор. Няколко пъти говорих с Серджио Падт и Елвис Ману, а преди това знам, че тук са играли Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки, но с тях не съм говорил, тъй като исках всичко да е официално преди да говоря с тях" - започна Пинас.

"Като защитник за мен е най-важно е да запазим нулата отзад. Като водещ отбор трябва да успяваме да изнасяме топката по добър начин, за да дадем един добър старт на атаките. Когато играя като ляв бранител съм доста активен и обичам да се включвам в атаката и да помагам на крилото" - добави още той.

Междувременно има сериозна опасност треньорът на Лудогорец Дамбраускас да бъде отмъкнат, изкушаван от висок пост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички