Няма такава драма! Лудогорец счупи каръка навън в Европа в последната секунда и продължава да мечтае (ВИДЕО)


Няма такава драма! Лудогорец счупи каръка навън в Европа в последната секунда и продължава да мечтае (ВИДЕО)
Снимка: Официална Фейсбук страница на Лудогорец

11108 0

Лудогорец победи в инфарктна драма Спартак Търнава с 2:1 като гост в среща от Група „Н“ на Лига на конференциите. Успехът съхрани живи надеждите на родния хегемон да се класира за елиминациите в турнира, след като стигна до успеха в с последното докосване в срещата.

В герой се превърна резервата Матиас Тисера, който донесе успеха в 5-ата минута на добавеното време. В 85-ата минута Оливие Вердон едва не влезе в ролята на антигерой, след като профука дузпа, спасена от пазилия като лъв вратар на словаците Доминик Такач, който пък се издъни именно при победния гол на аржентинския нападател.

Разградчани имаха териториално превъзходство през по-голямата част от мача. Те обаче успяха да открият резултата едва в 74-ата минута чрез Квадво Дуа. Спартак Търнава изравни само 4-минути по-късно чрез Ерик Даниел, за да може в последните секунди резервата Матиас Тисера да превърне тази нощ в поредната луда такава за родния хегемон.

С този успех Лудогорец сложи край и на черната си серия в груповата фаза на евротурнирите, където не познаваше вкуса на успеха като гост от 4 години. Това е и юбилейна победа №50 за „орлите“ в Европа.

Така Лудогорец е втори в класирането с 9 точки, колкото има и Фенербахче, но българският хегемон е с по-добри показатели от турския тим по отношение на головата разлика. В последния рунд разградчани приемат у дома първия в таблицата Нордселанд в своебразен финал с датчаните, които ги разбиха със 7:1 в първия мач. Победата в този мач дори е възможно да направи "орлите" победители в групата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с опит за извеждане на нападателя на родния хегемон Квадво Дуа. Той шутира, но ударът му бе блокиран.

В началните минути разградчани имаха леко териториално превъзходство. Те опитваха и да осъществят натиск. В 10-ата минута вратарят на домакините Доминик Такач изпревари Квадво Дуа при пас на Фон Витри.

Българският тим продължаваше да държи инициативата, но не успяваше да застраши сериозно вратата на Такач.

В 23-ата минута Лудогорец вкара гол чрез Бърнард Текпетей, ката попадението падна точно в 22 минута и 22-а секунда на двубоя. Кайо Видал нахлу в пеналта, но падна на тревата преди да шутира. Кълбото се озова у Бернард Текпетей, който с мощен шут го прати в мрежата. ВАР обаче преразгледа ситуацията и се оказа, че Видал е бил в положение за засада, което доведе до отмяна на попадението.

Video edited on Kapwing

Само секунди по-късно едва не стана огромна беля. Сундберг изби топката в пеналта, но право в ръцете на свой съотборник в отбраната. Словаците веднага претендираха за дузпа, но реферът Спасьониковс от Латвия не видя основания да я отсъди.

В 29-ата минута вратарят Такич показа отличен рефлекс. Той спаси удар с глава на Пьотровски. След това Текпетей би в аут.

В 42-ата минута Дуриш стреля с глава, а след тази ситуация домакините отново имаха претенции за дузпа. Повторенията обаче показаха, че кълбото не срещна ръката на Оливие Вердон.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта радградчани пропиляха златна възможност да открия резултата. Педро Нареси бе изведен сам срещу Такач в 47-ата минута, но не успя да преодолее стража, който изби в корнер.

В 52-ата минута Пьотровски не съумя да засече остро центриране на Текпетей, но все пак се стигна до пореден корнер за българския тим.

Натискът на Лудогорец продължи. В 55-ата минута Дуа би от около 20 метра, но Такач спаси.

В 63-ата минута Келвин Офори и Антон Недялков влязоха в здраво единоборство покрай тъчлинията. Футболистът на домакините умишлено настъпи българина, но не последва реакция от страна на съдиите.

Малко след това Такач спаси удар на Видал.

ГОООЛ! Лудогорец най накрая поведе в резултата в 74-ата минута. Текпетей изведе Квадво Дуа зад гърба на защитата и той матира Такач – 0:1.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Спартак Търнава се върна сравнително бързо в мача. В 78-ата минута Ерик Даниел с изстрел извън пеналта препарира Серджио Падт за 1:1.

В 84-ата минута Лудогорец получи правото да изпълни дузпа. Реферът Виталийс Спасьониковс я отсъди след като лично преразгледа ситуацията с помощта на ВАР за игра с ръка на Андрия Желкович. Оливие Вердон се нагърби с изпълнението на удара от бялата точка, но Такач спаси.

Само две минути по-късно Тисера с глава отблизо пак направи герой Такач.

ГОООЛ ! В 5-ата минута на добавеното време Матиас Тисера донесе скъпоценната победа за Лудогорец с последното докосване в мача, възползвайки се от недобра намеса на Такач – 1:2.

Стартови състави 

Спартак Търнава: Такач, Даниел, Коша, Щетина, Кощърна, Буката, Желкович, Баинович, Азанго, Дюриш, Офори;

Лудогорец: Падт, Недялков, Вердон, Сундберг, Витри, Гонзалвеш, Пьотровки, Нареси, Текпетей, Дуа, Видал;

Преди мача

Тази вечер всички се готвят за съвсем различен двубой в Словакия, сравнение с първия в Разград. И докато "орлите" натрупаха общо 6 пункта с победата над Фенербахче, то словашкият гранд има само 1 точка - реми при визитата на Нордселанд (1:1).

Възпитаниците на Дерменджиев се вдъхновиха от успеха си над турския гранд с 2:0 и сега вярват, че ще продължат напред. Те имат с пункт по-малко от датския съперник, като в последния кръг отборите ще премерят сили на "Хювефарма Арена".

Днешният съперник не е за подценяване, защото е в серия от пет поредни победи в шампионата, а с ремито в Дания остава непобеден последните си шест двубоя. 

Повечето проблеми във връзка с отсъстващи футболисти са в лагера на домакините - Джурич, Каменар, Осени и Русов са под въпрос, докато Боладжи е с контузия. От сметките на Дерменджиев отпадат контузените Алмейда, Делев, Йорданов и Хайстер. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички