Лудогорец получава перфектния шанс да сложи край на прокоба в Европа - дълга цели 4 години


Лудогорец получава перфектния шанс да сложи край на прокоба в Европа - дълга цели 4 години
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2463 0

Отборът на Лудогорец излиза като гост срещу Спартак Търнава в Словакия тази вечер (30 ноември) в 22:00 часа. За мнозина родният шампион е абсолютен фаворит в сблъсъка и се нуждае от задължителен успех, за да запази шансове за класиране напред към елиминациите на Лигата на конференциите. Има един конкретен "подводен камък", който обаче спъва "орлите" в Европа през последните 4 години.

Лудогорец в опит да сложи край на 4-годишна кошмарна серия

Родният шампион влезе за осми пореден път в груповата фаза на турнир на УЕФА, но въпреки това страда като гост в съответните надпревари на Стария континент. 

Последната победа като гост в груповата фаза на турнир на УЕФА за Лудогорец дойде преди 4 години - 3 октомври 2019 година, когато "орлите", водени от Станислав Генчев успяха да победят унгарския Ференцварош с класическото 3:0 на техния стадион. Тогава за успеха помогнаха двама футболисти, които вече не са в състава на родния гранд - Джоди Лукоки и Рафаел Форстър, като последния наниза 2 попадения.

Лудогорец има шанс да прекъсне серията

Надали пред "орлите" ще се отвори по-добра възможност от това да победи навън в групите от 4 години насам. Пред тима на Георги Дерменджиев застава Спартак Търнава, който е изключително колеблив в изявите си в Европа.

Словашкият отбор е на последно място в групата с актив от 1 точка - 3 загуби и 1 равенство, а Лудогорец знае как да бие своя противник, тъй като през септември разказа играта на Спартак Търнава, надделявайки над опонента си с 4:0 у дома на "Хювефарма Арена".

Къде да гледаме Спартак Търнава - Лудогорец НА ЖИВО по ТВ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички