Няма сделка между Станимир Стоилов и Лудогорец, няма и да има


Няма сделка между Станимир Стоилов и Лудогорец, няма и да има

6353 0

Информацията, че Станимир Стоилов може да поеме Лудогорец беше една от топ новините на днешния ден, след като "орлите" решиха да се разделят с Павел Върба след слабите резултати на тима най-вече в Европа. Ръководството на шампионите започна веднага търсене на негов постоянен заместник, тъй като Станислав Генчев все още няма лиценз "про" и не може да води тима от Разград. 

В медийното пространство се води широка дискусия за възможността бившият треньор на Левски да поеме Лудогорец, но Sportlive.bg научи от сигурен източник, че Станимир Стоилов няма никакво намерение да премине в редиците на шампиона, независимо какви условия му се предлагат от Кирил Домусчиев и компания и договорка между двете страни няма да има. В същото време слуховете за евентуално негово завръщане в Левски също могат да спрат, защото бившият селекционер на България не иска изобщо да се завръща към българския футбол

Както е известно, легендарният бранител на "сините" за последно води Ботев (Пловдив) в родния шампионат, след което постигна изключителни успехи начело на казахстанския Астана. Благодарение на историческото си представяне начело на гранда, той бе избран и за селекционер на Казахстан, но ангажиментът му приключи през 2019 година. 

Оттогава насам Станимир Стоилов не е бил в треньорската професия, но няма намерение следващият му клуб да е в България. Той е готов да чака предложение за интересен проект в някой чуждестранен клуб, който да развие по свой модел, и изобщо не бърза към завръщането си на треньорското кресло. 

Както е известно, бившият треньор на Левски, Литекс, Анортозис, Ботев Пловдив, Астана, България и Казахстан беше първият наставник, който успя да вкара български тим в групите на Шампионска лига. Той повтори това изпълнение и с Астана, като превърна бившият си тим в първият от Казахстан, играл в групите на най-комерсиалния клубен турнир. Не е тайна, че многократно Стоилов е получавал оферти да се завърне в България, начело на Левски или Лудогорец, но амбицията му е да води сериозен тим от чужбина. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички