С домакински мач Лудогорец ще търси успешно начало срещу Спартак Търнава в групите на ЛнК


С домакински мач Лудогорец ще търси успешно начало срещу Спартак Търнава в групите на ЛнК
Снимка: Lap.bg

1493 0

Лудогорец започва приключението си в групите на Лигата на конференциите, като в първия си мач посреща отбора на Спартак Търнава. Двубоят е от 19:45 часа българско време и ще се играе на "Хювефарма Арена" в Разград.

През изминалата година "орлите" играха в груповата фаза на Лига Европа, но през тази ще трябва да се задоволят с участие в третия по сила европейски клубен турнир. В плейофа разградчани отпаднаха от Аякс, като в Амстердам успяха да стигнат до минимална победа с 0:1.

Лудогорец ще търси успешен старт

"Пред нашите фенове ние винаги се чувстваме по-комфортно и се надявам с тяхна помощ да изиграем един силен мач и да победим. Спартак Търнава заслужава уважение, тъй като по пътя си до групите е елиминирал отбори като Лех Познан и Днипро-1, те са опитен отбор. Наясно сме, че няма да ни е лесно, но ние сме длъжни да направим всичко възможно да победим", каза наставникът Ивайло Петев преди двубоя.

Аут от двубоя е капитанът Антон Недялко, като се очаква скоро да поднови тренировки след травмата, която има. От шампионите ще направят всичко възможно да разчитат на Марсел Хайстер, който се контузи по време на мача с Ботев Пд. В групата няма да са Рик Джонатан и Пластун, които останаха без картотеки за Европа.

Спартак Търнава отстрани последователно латвийския Ауда, полския Лех Познан и украинския Днипро-1, за да намери място в групите Част от състава е бившият футболист на Левски Роман Прохазка.  "В днешно време не е много трудно да разузнаеш противника, Прохазка знае обстановката, играл е на нашия стадион, надявам се утре пак да загуби", сподели по темата Петев.

Най-добрият съдия от Косово Генч Нуза ще ръководи срещата в Разград. Арбитърът няма голям опит в европейските клубни турнири, а срещата в Разград ще бъде под №6 за него в турнира.  В другия мач от групата Фенербахче посреща Нордселанд също от 19:45 часа. Срещата Лудогорец - Спартак Търнава ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички