Моуриньо припомни загуба от Лудогорец преди старта на похода на Рома в Лига Европа


Моуриньо припомни загуба от Лудогорец преди старта на  похода на Рома в Лига Европа
Снимка: GettyImages

982 0

Жозе Моуриньо отново ще води Рома в Лига Европа през тази кампания, след като при миналогодишното издание на турнира отборът му загуби спора за трофея срещу Севиля. Тогава „вълците“ отстъпиха драматично след изпълнение на дузпа на финала в Будапеща.

Моуриньо не сдържа нервите си след мача срещу „Краля на Лига Европа“ и избухна срещу съдията. Това му коства 4 мача наказание от УЕФА. Така той няма да води отбора си от скамейката в утре при гостуване на Шериф Тираспол в първи мач от Група „G“.

По време на пресконференцията си Моу се върна и към миналия сезон. Той припомни загубата от Лудогорец с 1:2 в Разград през септември миналата година в груповата фаза на турнира. Намекът му беше, че няма да се подценява отборът на Шериф.

ИЗКАЗВАНЕТО НА ПОРТУГАЛЕЦА

Това е различен сезон от предишния, различно състезание“, каза Моуриньо на пресконференцията си. „Също така ще продължа да казвам до горчивия край, че не загубихме този финал в Будапеща. Всеки път, когато хората ми говорят за това, ще им казвам, че не сме загубили. Имайки предвид това, днес започваме от нулата и първата цел е да се класираме за следващата фаза. Миналата година започнахме групата с поражение и това усложни нещата, трябваше да преминем през плейофите, така че спечелването на групата очевидно би било важно.

 Не искам да казвам кой ще играе утре. Ще кажа Рик Карсдорп, който мога да разкрия, защото без Крис Смолинг нашият четвърти защитник е Зеки Челик и трябва да имам един защитник на пейката, така че Йоренте, Манчини и Н’Дика са тримата в отбрана. Няма да ви казвам кой играе в атака. Ако ме питате на стратегическо ниво, тогава аз философски предпочитам да играя с двама нападатели, като единият има малко повече креативност.

„Уважаваме всички наши опоненти. Не забравяйте, че загубихме от Лудогорец миналия сезон и преди две години загубихме с 1:6 в мач, който трябваше да спечелим, така че никога не е лесно да играеш далеч от дома в Европа. „Отборът домакин ще има допълнителна мотивация и публиката зад тях.“ , обяви Моуриньо.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ивайло Петев отличи две силни страни на Спартак Търнава и изненада с избора за най-големия противник на Лудогорец в първенството

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички