Напук на амбициите си, Лудогорец може да стане за смях в Лига Европа този сезон


Напук на амбициите си, Лудогорец може да стане за смях в Лига Европа този сезон
Снимка: Lap.bg

2397 0

Представянето на Лудогорец този сезон в Лига Европа е доста разочароващо. Българският тим е на дъното в турнира по редица показатели, като по спечелени точки и голова разлика е на четвърто място отдолу нагоре. Само Ференцварош, Шурм (Грац) и Антверпен са се представили до този момент по-зле откъм резултати от "орлите". Както е известно, шампионът на България има само 1 спечелена точка в 4 мача и голова разлика -4 (3:7).

На "зелените" им остава да изиграят още два мача в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир - гостуване на Цървена Звезда на 25 ноември и домакинство на Мидтиланд на 9 декември. Българският тим все още има теоретичен шанс да стигне дори до второто място в групата си, но предвид обстоятелствата на този етап за тима, воден от Станислав Генчев, е приоритет да се опита не само да не завърши на последното място в групата, но и да е в топ 5 на най-слабите участници в тазгодишния турнир.

Към 18 ноември Лудогорец е в дъното по куп статистически критерии в Лига Европа. Той е на предпоследното 31-во място в турнира по удари към вратата - 25. Само Брьондби има по-малко сред всички участници - 21. По реализирани попадения в 4-те си мача "орлите" са също на дъното със своите 3. Само Локомотив (Москва), Щурм и датчаните имат по-малко, съответно 2-2-1.

Лудогорец е на седмо място и по допуснати попадения - 7, а по чисти мрежи е надолу в класацията (24), тъй като през тази кампания няма такава. За сравнение, лидерът по чисти мрежи в турнира - Галатасарай, има 3. Разградчани са шести и по засади с 12, а по изпълнени корнери са чак на 29-о място с 10.

В дисциплинарно отношение българският тим също не е в добро положение - на шесто място е по брой получени жълти картони (11) и на второ място по получени червени (1). На първо място по изгонвания е Цървена Звезда с 2. Статистиката сочи, че "орлите" получават средно по 2,75 официални предупреждения на мач. През настоящия сезон в Европа излиза, че амбициите на Лудогорец не отговарят на реалността. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички