След почти 3 години избягване: Лудогорец пак ще пазарува от Първа лига


След почти 3 години избягване: Лудогорец пак ще пазарува от Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3246 0

Лудогорец е набелязал за зимната си селекция футболист на Ботев (Пловдив), съобщава "Тема спорт". Това е халф-бекът на "канарчетата" Па Конате, който прави силен сезон. С жълто-черната фланелка през сезона дотук той реализира 2 гола в 11 мача.

Разградчани искат 27-годишния гвинеец, роден в Швеция, като опция за левия бек. Контузията на титуляря на тази позиция Антон Недялков се оказа сериозна и сега на национала му предстои операция в Португалия. Очаква се той да е готов за игра едва за зимната подготовка на тима. Затова Лудогорец търси алтернатива на този пост.

Па Конате подписа с Ботев в началото на годината, когато начело на тима застана Азрудин Валентич. Пред това халф-бекът беше играл за Розенборг, а в биографията си има престои в Малмьо, Сундсвал, италианския СПАЛ и други.

Любопитен факт, който Sportlive.bg установи, е, че в последно време българският шампион престана да пазарува играчи от Първа лига. За последно в Разград са взели футболист от българското първенство в началото на 2019 година (Серкан Юсеин и Станислав Манолев). През последните 3 сезона - 2019/20, 2020/21 и 2021/22 Лудогорец попълва състава си само с играещи в чужбина футболисти. А ето на кой пост Лудогорец иска да се подсили задължително през януари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички