Месец почивка между настоящия и новия сезон в Първа лига, България играе


Месец почивка между настоящия и новия сезон в Първа лига, България играе
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2463 0

БФС анонсира в петък ключови решения около предстоящия нов сезон в Първа лига - 2023/24. Едно от тях представя и програмата, по която ще се проведе до голяма степен кампанията. 

Всичко ще стартира на 15-и юли 2023-а година, а първата част ще приключи в уикенда на 9/10-и декември. Предвижда се старта на пролетния полусезон да е на 17-и февруари, а кампанията да завърши 25/26-и май. 

Финалът за Купата на България пък е насрочен за 15 май 2024 г. Настоящият сезон пък приключва на 7-ми юни с последните битки от шампионската група. 

Трябва да се отбележи, че по време на паузата от клубен футбол ще се проведат две европейски квалификации за България - на 17-и юни гостуваме на Литва, а 3 дена по-късно приемаме Сърбия.

Информацията на БФС:

"Днес се проведе редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, на което бе приет проект на спортен календар за сезон 2023/2024 г., според който първият полусезон на следващото първенство в ППЛ и ВПЛ ще стартира в периода 15-16 юли и ще завърши през уикенда 9-10 декември 2023 г. 16-17 декември са резервни дати за провеждане на отложени срещи.

Предвижда се пролетният полусезон да стартира на 17-18 февруари и да завърши на 25-26 май 2024 г., като баражите в ППЛ и ВПЛ са предвидени за периода 31 май-1 юни 2024 г. Финалът за Купа България е насрочен за 15 май 2024 г", изясниха от централата във вторник.

Лицензите за елита

"Лиценз за участие в ППЛ за сезон 2023/2024 г. получават Ботев Враца, Септември София, Локомотив София, Арда, Спартак Варна, Пирин Благоевград, Хебър, Етър, Монтана и Крумовград. Мнозинството от кандидатите за участие във ВПЛ също вече са преминали успешно лицензионната процедура, но окончателният им списък ще бъде обявен след завършването на настоящата кампания в Трета лига", гласи позицията на БФС по този въпрос.

Вижте каква промяна внесоха от БФС във Вечното дерби между ЦСКА и Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички