БФС взима пример от чужбина и внася промяна във Вечното дерби


БФС взима пример от чужбина и внася промяна във Вечното дерби
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

8777 0

БФС взе любопитно решение около Вечното дерби между Левски и ЦСКА, както и други сблъсъци между отбори с по-голяма фенска маса и висок заряд, което ще влезе в сила от следващия сезон. 

Оказва се, че тези двубои ще може да се играят на клубните стадиони, каквато бе практиката, особено между "сини" и "червените" по-рано през десетилетията.

Условието е, че на двубоите няма да има гостуващи привърженици, като ръководствата на отборите предварително ще се разбират по този въпрос. 

Трябва да се отбележи, че подобни опции влизат в сила на различни места в Европа, като за пример във Франция Марсилия първо ограничи феновете на ПСЖ в двубои за Купата и Лига 1, като после от Париж "върнаха жеста".

Решение на БФС

"Прието бе и срещите между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София от ППЛ и Купа България да се играят на националния стадион „Васил Левски“. При двубои между отбори с големи фенски маси или при наличие на друго обективно обстоятелство, клубовете имат допълнителна възможност да играят на собствените си стадиони без гостуваща публика при подписан от двете ръководства и представен преди началото на сезона протокол. При договореност подобни мачове могат да се играят и на националния стадион „Васил Левски", написаха от БФС на официалния си сайт.

Вижте какво наказание отнесе ЦСКА след дербито с Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички