Лудогорец се интересува от швейцарски таран от Нюрнберг, ще плати близо 3 милиона


Лудогорец се интересува от швейцарски таран от Нюрнберг, ще плати близо 3 милиона
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1498 0

Шампионът на България - Лудогорец, има интерес към привличането на Квадво Дуа от Нюрнберг, предава "BILD". "Орлите" имат намерението да заменят Игор Тиаго с 26-годишния швейцарски таран.

Визитката на Дуа

Дуа имаше ключова роля за оцеляването на Нюрнберг във втора Бундеслига през изминалата кампания. Швейцарецът наниза 11 гола в 33 мача през миналия сезон, а към тях добави и 2 асистенции. Той е играл още и за много швейцарски отбори, включително и Йънг Бойс.

Футболистът може да се похвали с участия в младежките гарнитури на швейцарския национален отбор, но не е получавал повиквателна за мъжкия тим на "кръстоносците".

Колко ще струва на Лудогорец?

Очаква се разградчани да платят 2,5 милиона евро, за да си осигурят услугите на заместника на Игор Тиаго. Припомняме, че бразилецът бе продаден на белгийския Андерлехт, а трансфера му донесе около 8 милиона в касата на "орлите".

Профилът на Дуа е доста близък с този на Тиаго. Швейцарецът е 185 сантиметра висок, което го прави само с 3см. по-нисък от Тиаго. Огромен плюс за Лудогорец би бил факта, че нападателят на Нюрнберг е универсален, като освен да води атаката, той има опит и на двете крила заради бързината си.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кои са най-големите обрати в Първа лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички