Кога последно Лудогорец започва със загуба в Първа лига? (ВИДЕО)


Кога последно Лудогорец започва със загуба в Първа лига? (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

3130 0

Лудогорец се провали на старта на новия сезон, като първо загуби с 2:0 от косовския Балкани в първия предварителен кръг в Шампионска лига, а в петък допусна поражение от Крумовград в Първа лига.

Новакът в родния шампионат се поздрави с успех с 3:1, като до 17-ата минута водеха с 2:0 на базата в Коматево. Шампионите успяха да върнат едно попадение в края на първото полувреме, но в 68-ата Крумовград бързо показа, че няма намерение да изпусне да започне с победа в елита.

Кога за последно Лудогорец започна със загуба в Първа лига?

В Разград със сигурност има върху какво да помислят, особено предвид приближаващия реванш с Косово. Последният път, когато "орлите" започват със загуба на старта в българския шампионат е през 2020 година. Тогава Лудогорец губи със същия резултат - 3:1, от Ботев във Враца. Тогава 12-кратният шампион е воден от Павел Върба.

В крайна сметка тази загуба не оказва влияние на отбора, който в края на сезона финишира на първото място с 9 точки разлика пред втория Локомотив Пловдив.

Миналата година, когато битката с ЦСКА за титлата бе до последния кръг, Лудогорец започна с категорична победа от 3:0 срещу Септември. Сезон 2021/22 пък започва с успех над Локомотив Пловдив с 3:1. Лошите резултати в началото обаче сериозно поставят под въпрос бъдещето на Ивайло Петев, като вече дори се спряга и негов заместник - Любослав Пенев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички