Лудогорец обърна Ботев (Пловдив) с късен гол в Разград


Лудогорец обърна Ботев (Пловдив) с късен гол в Разград
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4606 0

Българският шампион Лудогорец постигна трудна победа над Ботев (Пловдив) с 2:1 в последен мач от редовния сезон в  Първа лига. "Орлите" стигнаха до победата след пълен обрат в мача и гол в самия край на мача.

Антонио Вутов даде аванс на "канарчетата" в самия край на първата част. В 58-мата минута Вандерсон изравни, а до края на мача Лудогорец упражни сериозен натиск на своя съперник, който даде резултат в 90-ата минута след гол на Вандерсон. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 15-ата минута Лудогорец получи правото да изпълни пряк свободен удар в опасно близост до вратата на Ботев. Мавис Чибота се нагърби с отговорността, като ударът му преодоля стената и се насочи към близкия ъгъл на вратата, но Георгиев успя да избие топката. В средата на първата част Мавис Чибота нахлу в наказателното поле, но бе отлично спрян от Работов с шпагат. Главният арбитър Волен Чинков обаче не видя, че защитникът е играл с топката и отсъди дузпа за "орлите". Страничният съдия обаче видя ситуацията и подсказа на колегата си, че няма нарушение, а дузпата бе отменена.

Малко по-късно Ботев Пловдив организира много добра атака с няколко бързи разигравания, завършили с извеждащ пас на Неделев към Вутов. Играчът на гостите успя да преодолее вратаря Стоянов, но попадението му бе отменено заради засада. В 32-рата минута Лудогорец бе много близо до това да открие резултата. Марселиньо комбинира с Вандерсон в наказателното поле. Последва удар, който преодоля стража Георгиев, но Работов успя да изчисти пред голлинията. Пет минути по-късно топката на два пъти се разходи около голлинията на Ботев, но и в двата случая не я премина.

В продължението на първата част Ботев откри резултата. Балтанов успя да се освободи по десния фланг и да отправи остро центриране в наказателното поле. Вутов се оказа най-съобразителен и успя да засече подаването, за да го прати в мрежата на Стоянов - 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 58-мата минута Лудогорец успя да изравни резултата. Сисиньо проби по десния фланг, след което центрира в наказателното поле. Подаването му се насочи към отлично позиционирания в наказателното поле Вандерсон, който успя да отбележи с глава - 1:1.

В следващите минути Лудогорец сериозно притисна своя съперник. На няколко пъти топката преминаваше в опасна близост до вратата на Ботев, а удар на Каули попадна в страничния стълб. Светослав Дяков пък имаше претенции за дузпа за задържане срещу него в наказателното поле.

В 74-ата минута Сисиньо центрира остро в наказателното поле, а топката премина между двама футболисти на Ботев. Жоржиньо успя да стреля към вратата от непосредствена близост, но ключова намеса на Иван Бандаловски омекоти удара, а с това и бе предотвратено второ попадение във вратата на гостите.

В 79-ата минута Каули стреля опасно от границата на наказателното поле, но Георгиев спаси. В 84-ата минута влезлият като резерва Кешеру уцели греда за Лудогорец. Минута по-късно Жоржиньо стреля лошо в наказателното поле от чиста позиция за гол.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Шампионът Лудогорец допусна изненадващо равенство в последния си двубой срещу Арда (1:1), само дни след победата над Левски, с която почти със сигурност си осигури нова титла. Днес "орлите" ще искат да се завърнат на победния път, за да не рискуват евентуален гаф до края на първенството.

Ботев, пък, няма как да попадне в първата шестица на Първа лига и играе единствено за престиж (както и за първото място след разделянето на отборите, което може да им осигури участие в Европа). "Канарчетата" обаче имат по-голяма цел, а именно Купата на България.

Те са на полуфинал, като първият двубой завърши при резултат 0:0 срещу ЦСКА. Предстои реванш след точно 10 дни, върху който двата тима ще се съсредоточат в опит да достигнат финала и евентуално да завършат сезона с трофей. 

СЪСТАВИ:

Лудогорец: Стоянов, Недялков, Сисиньо, Терзиев, Анисе, Чибота, Дяков, Григоре, Марселиньо, Вандерсон, Каули

Ботев (Пловдив): Георгиев, Бандаловски, Работов, Марин, Ничев, Терзиев, Балтанов, Бурбано, Тонев, Неделев, Вутов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички