Късен гол спаси ЦСКА от провал срещу 10 от Локомотив (Пловдив) в Първа лига


Късен гол спаси ЦСКА от провал срещу 10 от Локомотив (Пловдив) в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив

7255 0

Отборите на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) не успяха да се победят на "Българска армия" след равенство 1:1 в последния кръг от редовната програма на  Първа лигаПловдивчани доиграха последния половин час от мача с човек по-малко на терена, а с късен гол в края ЦСКА успя да изравни и да вземе точка.

Резултатът бе открит още в самото начало на двубоя след гол на Лукас Салинас, който се възползва от грешка в отбрана на домакините. ЦСКА не успя да намери отговор на допуснатия гол, като в продължение на над 80 минути не успяха да отправят нито един точен удар.

В 57-ата минута Милош Петрович получи втори жълт картон и остави "смърфовете" с човек по-малко на терена. Натискът на ЦСКА даде резултат в 83-ата минута, когато Тиаго се разписа с красив удар от дистанция. По този начин двата отбора запазиха позициите си в Първа лига, като са с равен брой точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута ЦСКА допусна да изостане в резултата. Центриране в наказателното поле на "червените" бе свалено с глава от Масоеро, а топката се разходи през цялата отбрана на ЦСКА, за да достигне на далечната греда до Салинас, който прати топката в мрежата на Бусато - 0:1.

В 16-ата минута, след центриране от корнер, Али Соу се извиси над всички в наказателното поле, за да отправи удар с глава. Неговият изстрел обаче срещна напречния стълб на вратата на "смърфовете". Десет минути по-късно Едвин Джеси опита удар от дистанция, който отново разтресе гредата на Локомотив.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Анте Аралица засече центриране с глава, но ударът му бе спасен от Бусато. В средата на частта футболистът на Локо Милош Петрович получи втори жълт картон заради нарушение, оставяйки "смърфовете" с човек по-малко на терена.

В следващите минути ЦСКА продължи да напада, но не и да намира очертанията на вратата на Локомотив. "Червените" направиха 11 удара към вратата на гостите, от които нито един точен. В 76-ата минута Греъм Кери центрира опасно в наказателното поле, но Томи Юрич се размина с топката на далечната греда.

В 83-ата минута ЦСКА най-после успя да изравни резултата. След пробив по левия фланг топката бе подадена назад към Тиаго, който с мощен удар от границата на наказателното поле разстреля Мартин Луков с първия точен удар на "червените" в мача - 1:1.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

И двата отбора се връщат към Първа лига, след като през седмицата имаха двубои за Купата на България. "Смърфовете" почти си гарантираха участие на финала в турнира, където, както Бруно Акрапович призна, очакват "армейците", въпреки че те завършиха 0:0 с другия пловдивски гранд - Ботев.

Ситуацията в първенството е изключително успорвана, като двата тима задминаха Левски след паузата и продължават да вървят успоредно - с равни точки. Директният сблъсък между тях може да се окаже решаващ за втората позиция в крайното класиране.

ЦСКА регистрира 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните си 5 мача в Първа лига, докато Локомотив (Пловдив) записа 2 победи, 2 равенства и 1 поражение. И двата отбора ще търсят успеха, като евентуално равенство не ги устройва поради аванса пред Левски и изоставането от Лудогорец.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 13. Густаво Бусато, 6. Рубен Пинто, 8. Греъм Кери, 11. Петър Занев, 15. Кристиян Малинов, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 21. Едвин Джеси, 26. Валентин Антов, 22. Али Соу, 28. Пламен Гълъбов 

Локомотив Пловдив: 71. Мартин Луков, 61. Динис Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 20. Милош Петрович, 10. Парвиз Умарбаев, 34. Петър Витанов, 50. Йосип Томашевич, 9. Бирсент Карагарен, 16. Лукас Салинас, 14. Димитър Илиев, 77. Анте Аралица

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички