Лудогорец изпрати Жан Карничник в Норвегия, но сделката може и да се провали


Лудогорец изпрати Жан Карничник в Норвегия, но сделката може и да се провали
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1703 0

Любопитен казус се заформя около централния защитник на Лудогорец Жан Карничник - "Мач Телеграф" пише, че ръководството на "орлите" му е намерило нов отбор, в който да играе под наем през сезон 2022/23, но сделката може и да пропадне!

Изданието съобщава, че българският шампион е постигнал договорка с норвежкия Лилестрьом на 31 август - денят, в който затваря трансферният прозорец в скандинавската държава. Проблемът е, че не всички документи са били оформени навреме и в крайна сметка Карничник не е получил картотека от местната федерация.

От Лилестрьом настояват, че всичко е изрядно, а норвежкото "БФС" е сезирало Европейската футболна централа (УЕФА), която трябва да излезе с окончателно решение по случая през настоящата седмица (5 - 11 септември).

"Две от трите решителни стъпки за трансфера на защитника на Лудогорец в Лилестрьом бяха направени, когато системата за картотекиране престана да работи и прозорецът затвори. Вярваме, че УЕФА ще реши този проблем и Карничник ще може да играе в Лилестрьом, което ще е добре за всички страни по договора", обявиха в Норвегия.

*Жан Карничник акостира в Разград в началото на 2022 г. и има договор със "зеления" клуб до 30 юни 2025 година. До момента се е отчел 21 мача, 3 асистенции, 1 жълт и 1 червен картон. Очакванията са, че, ако трансферът му в Лилестрьом пропадне, той ще се завърне в България!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Удинезе нокаутира Рома преди визитата на "вълците" на Лудогорец в Лига Европа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички