Неудържим Лудогорец не пощади Хебър и загря за Рома с разгром в Първа лига


Неудържим Лудогорец не пощади Хебър и загря за Рома с разгром в Първа лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5266 0

Шампионът на България Лудогорец разгроми новака Хебър с 6:0 като домакин в среща от деветия кръг на Първа лига. След като спечелиха Суперкупата на България срещу Левски, разградчани се наложиха категорично и над Хебър, за да приповдигнат още повече настроението си преди голямата битка с Рома на старта на групите в Лига Европа.

Халфът Иван Йорданов започна като титуляр за Лудогорец и вкара първия си гол със зелената фланелка още в четвъртата минута, за да открие резултата в мача. Джонатан Рик, Бернард Текпетей и Спас Делев добавиха по още един гол през първата част, за да може "орлите" да се приберат с аванс от четири гола на почивката.

През второто полувреме Лудогорец продължи да се забавлява на "Хювефарма Арена" и още в 48-ата минута Спас Делев вкара втория си гол в мача, възползвайки се от асистенция на влезлия на почивката Кирил Десподов. В 60-ата минута Делев върна жеста и асистира на Десподов за шести гол в мача.

В самия край на мача Анте Шимунджа получи неприятна новина, след като Спас Делев получи разтежение, а Лудогорец завърши мача в 10 души, тъй като "орлите" нямаха право на повече смени. С победата Лудогорец се изкачи до второто място с 19 пункта, колкото има и ЦСКА, но разградчани са със значително по-добра голова разлика. Лидер е ЦСКА 1948 с 20 точки - с два мача повече от Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец откри резултата още с първата си по-сериозна атака в мача, дошла след три минути игра. "Орлите" пробиха по десния фланг, откъдето последва центриране в наказателното поле. Вратарят на Хебър Петър Дебърлиев излезе колебливо в опит да боксира, но топката попадна на крака на Иван Йорданов, който се разписа - 1:0!

Лудогорец продължи да доминира и закономерно стигна до второ попадение. В 27-ата минута Бърнард Текпетей изведе отлично Джонатан Рик, който се разписа за 2:0! Десет минути по-късно Иван Йорданов прати дълго извеждащо подаване за Текпетей, който вкара за 3:0!

В края на първата част Лудогорец отбеляза още един гол във вратата на Хебър. Спас Делев изпълни пряк свободен удар, като изпрати топката над стената, за да вкара в мрежата на Хебър - 4:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката и двамата треньори извършиха двойни смени, като за Лудогорец в игра се появи Кирил Десподов. Тъкмо той даде асистенция за Спас Делев в 48-ата минута, който отбеляза втория си гол в мача и пети за Лудогорец, засичайки подаване от непосредствена близост до вратата на Хебър - 5:0!

В 61-ата минута Спас Делев върна жеста на Десподов и на свой ред му асистира за попадение. Делев бе изведен в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията към Кирил Десподов, който на няколко метра от вратата на Хебър нямаше как да сбърка и се разписа за 6:0!

Стартови състави:

Лудогорец: 1. Серджио Падт - 5. Георги Терзиев, 6. Якуб Пиотровски, 9. Игор Тиаго, 14. Дени Групер, 16. Аслак Фон Витри, 24. Оливие Вердон, 37. Бернард Текпетей, 73. Рик Джонатан, 82. Иван Йорданов, 90. Спас Делев

Хебър: 1. Петър Дебърлиев - 5. Мартин Михайлов, 28. Осира Корнел, 10. Пламен Крумов, 38. Хлеб Бухал, 11. Цветелин Тонев, 98. Георги Търтов, 23. Клаудио Бонани, 12. Емануил Манев, 9. Адернисола Есеола, 77. Октай Хамдиев

Преди мача:

Шампионите имат възможност да се изкачат до първата позиция във временното класиране, въпреки че ще влязат в срещата от трето място. Те са в серия от четири победи в пет мача, като направиха реми в двубоя с ЦСКА 1948. Именно столичния тим се намира на втора позиция в момента.

Междувременно днешният противник на "орлите" се намира десет позиции по-надолу, като има актив от седем точки след 8 изиграни срещи. Те вече записаха две победи, а в последния кръг прекратиха серията от две загуби с реми срещу Пирин.

Това ще е първият двубой в подобна надпревара между двата тима, а домакините се явяват безспорен фаворит за победата. Двубоят за Лудогорец идва само няколко дни преди големия мач срещу Рома на старта на групите в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички