Лудогорец измъкна победата срещу Ботев Пловдив с мисъл за Бетис, ВАР пак ощети „канарчетата“


Лудогорец измъкна победата срещу Ботев Пловдив с мисъл за Бетис, ВАР пак ощети „канарчетата“
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5847 0

Лудогорец победи Ботев Пловдив с 1:0 без да блести в среща от 15-ия кръг на Първа лига. Успехът за „орлите“, които явно мислеха за предстоящия мач от Лига Европа срещу Бетис, донесе полякът Якуб Пьотровски в 65-ата минута.

Двубоят на „Хювефарма Арена“ обаче отново бе белязан от дискусионно решение на ВАР. Още в 11-ата секунда на мача Мохамед Брахими прати топката в мрежата на Серджио Падт. След преразглеждане от видео системата се стигна до отмяна на попадението заради нарушение на Елвис Ману срещу Мануел Шоу около центъра на терена. Съприкосновението между двамата даде повод на ВАР на вземе решение в ущърб на „канарчетата“.

Така за втори път в рамките на второ гостуване гол на пловдивчани е отменен от системата за видеонаблюдение заради наглед дискусионно нарушение на футболист на „жълто-черните“. Преди това същото се случи и на „Герена“ при загубата с 0:1 от Левски.

„Канарчетата“ дадоха и две жертви, след като контузени напуснаха Самуел Супрайен и Джеймс Етоо. Така Ботев Пд ще продължи да чака за първата си победа срещу Лудогорец в Разград, след вече в 16 мача не успяват да я постигнат.

Хората на Анте Шимунджа записаха трети пореден успех в шампионата и се изкачиха на второто място във временното класиране с 32 точки, на две от лидера ЦСКА, но и с мач по-малко. Ботев Пловдив остава 10-ти с 13 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ботев Пловдив прати топката в мрежата на домакините още в 11-ата секунда. Веднага след изпълнението на центъра Елвис Ману отне топката от Шоу, напредна и подаде към Мохамед Брахими. Последният шутира по диагонала и матира Падт.

След намеса на ВАР обаче попадението бе отменено. При преразглеждането се прецени, че Ману е фаулирал Шоу и съдията Иво Андреев не зачете гола.

Двубоят продължи двуостро. В 19-ата минута бившият футболист на разградчани Елвис Ману тресна левия страничен стълб на вратата на Падт. Оказа се обаче играчът на Ботев е бил в засада.

Постепенно играчите на Анте Шимунджа се активизираха. Между 22-ата и 25-ата минута добри възможности пропиляха Игор Тиаго и Каули. След това и Бернард Текпетей не уцели целта.

В 42-ата минута ганаецът подаде към Тиаго. Бразилецът продължи топката към Фон Витри, който стреля, но вратарят на Ботев Пд показа рефлекс.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката треньорът на гостите Желко Копич извърши две принудителни смени. Теренът напуснаха Самуел Супрайен и Джеймс Етоо. На терена се появиха Минков и Мертенс.

Въпреки проблемите, „канарчетата“ не позволяваха на домакините да създадат чисти голови положения пред вратата на Ханкич.

ГОЛ! Така от нищото Лудогорец все пак поведе в резултата в 65-ата минута. В прегръдките на съотборниците си се оказа Якуб Пьотровски. Полякът комбинира с Текпетей, който не се полакоми и върна топката към него, той матира Ханкич – 1:0

Само 4 минути по-късно Тиаго изведе резервата Тисера зад гърба на защитата, но аржентинецът стреля много слабо и не затрудни стража на „жълто-черните“.

Каули в 74-ата минута също не успя да преодолее Ханкич и да сложи точка на спора. Домакините не изпуснаха инициативата, въпреки че очевидно пестяха силите си.

В края на мача гостите все пак стигнаха до две добри възможности за изравняване. Димитър Тонев в 87-ата минута шутира от над 25 метра, но кълбото профуча на метър от целта. Едва в добавеното време Ботев Пловдив отправи първия си точен удар. Ману стреля от дъгата на пеналта, но Падт се справи, а се оказа, че имало и засада.

Стартови състави:

Лудогорец: Падт, Недялков, Гусмао, Пиотровски, Тиаго, Фон Витри, Луис да Силва, Пластун, Текпетей, Джонатан, Каули 

Ботев Пловдив: Ханкич, Херман, Конате, Генев, Брахими, Току, Етоо, Супрайен, Рабеѝ, Хертъм, Ману

Преди мача:

Шампионите ще влязат в срещата от трета позиция, докато "жълто-черните" са десети с 14 точки от 13 срещи. Двата тима играха през седмицата, като "зелените" разбиха Берое за полувреме с 4:0, докато "канарчетата" записаха домакинско поражение от ЦСКА с 0:1.

Разликата между Лудогорец и ЦСКА на върха е само две точки и разградчани ще направят така, че да я стопят отново, тъй като те имат и мач по-малко от "червените". Възпитаниците на Шимунджа влизат в срещата като фаворити, но се очаква да пазят сили, предвид важното домакинство на Бетис през седмицата. 

"Орлите" са в серия от четири домакински победи над "канарчетата", а последният по-различен развой в Разград е реми от 1:1 през февруари, 2019-а година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички