Любопитно: Бившият футболист на Ливърпул Кристиан Бентеке е бил пред трансфер в Лудогорец


Любопитно: Бившият футболист на Ливърпул Кристиан Бентеке е бил пред трансфер в Лудогорец
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2864 0

Бившият президент на Спартак Варна и футболен мениджър - Николай Ишков, даде интервю пред "Тема Спорт", в което разкри, че известният нападател Кристиан Бентеке е бил пред трансфер в Лудогорец преди 11 години, когато отборът е бил новак в Първа лига.

През 2011 г. Бентеке беше футболист на белгийския Стандарт Лиеж, а в Разград вече бе акостирал младежкият национал на Белгия Кристиан Кабаселе. Според Ишков, ръководството на "орлите" е имало желание да вземе и Бентеке, но двете страни не са се разбрали за трансферната сума:

"През 2011 година, когато Лудогорец влезе в "А група", в Разград дойде младежкият национал на Белгия Кристиан Кабаселе. Тогава клубът беше отишъл много надалеч и освен него, искаха да купят и друг местен нападател - Кристиан Бентеке от Стандарт Лиеж", заяви Николай Ишков и допълни:

"С Методи Томанов прекарахме 30 дни в Белгия, за да разговаряме с хората, които бяха набелязали от Юпилер Лигата. За Бентеке Лудогорец даваше 700 000 евро, а неговият мениджър, който беше от турски произход, но живееше в Белгия, заяви, че за да стане трансферът трябва да се платят 1 500 000 евро, тъй като играчът има голям потенциал. Но явно Лудогорец като новак в елита все още не беше подготвен за толкова големи инвестиции. А Кабаселе го взехме на почти символична цена от Юпен".

*Кристиан Кабаселе изигра точно 14 мача за Лудогорец между 2011 и 2012 година, в които се отчете с 6 гола и 3 асистенции. В момента играе във втородивизионния английски Уотфорд. Кристиан Бентеке пък стигна чак до Ливърпул и изкара един сезон на "Анфийлд" (2015/16), в който отбеляза 10 попадения в общо 42 двубоя. Понастоящем е в американския ДС Юнайтед, след като Уейн Рууни го взе през лятото.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички