Лудогорец изяде здрав пердах от Брага в Лига Европа


Лудогорец изяде здрав пердах от Брага в Лига Европа
Снимка: LAP.BG/ Ivan Ivanov

10991 0

Шампионът на България Лудогорец допусна тежка загуби при гостуването си на португалския Брага с 4:2 в четвърти мач от груповата фаза на Лига Европа. Отбраната на "орлите" на стадион "Мунисипал де Брага" бе тотално разбита и само добрите намеси на стража Кристиан Кахлина предотвратиха още няколко попадения във вратата на разградчани.

В средата на първата част Брага стигна до страхотно положение за гол. Футболистът на домакините Галено бе оставен с лека ръка да нахлуе в наказателното поле на Лудогорец и да излезе на стрелкова позиция срещу вратаря Кахлина. Ударът на Галено обаче премина на сантиметри от страничната греда.

Малко след това удар на Орта в наказателното поле на Лудогорец два пъти се удари в гредата, но за късмет на "орлите" излезе извън очертанията на игрището. В 26-ата минута обаче Брага поведе в резултата с гол на Ал Мусрати, който изненада Кахлина с мощен удар от дистанция - 1:0!

В 33-ата минута Лудогорец изравни резултата чрез Пиерос Сотириу, който бе изведен сам срещу вратаря на Брага и не сбърка - 1:1! Радостта на разградчани обаче не бе за дълго, тъй като Брага бързо-бързо си върна преднината с гол на Юри Мадейрош, който матира Кахлина - 2:1!

Само три минути по-късно Брага стигна и до трето попадение. Орта намери Галено в наказателното поле, а вторият се ориентира добре, за да прати топката за трети път във вратата на българския отбор - 3:1!

В 58-ата минута Лудогорец имаше страхотен шанс да вкара втори гол с втория си точен удар в мача. Доминик Янков изведе Кирил Десподов по великолепен начин зад отбраната на Брага. Крилото на "орлите" излезе сам срещу вратаря на домакините Матеуш, който някак успя да спаси.

В 74-ата минута Брага стигна до четвърти гол. Жордан Икоко върна нескопосано топката към вратаря Кахлина, а грубата му грешка бе наказана от Марио Гонсалес, който овладя топката и я прати в мрежата на Лудогорец - 4:1!

Пет минути по-късно Лудогорец върна едно попадение. Кирил Десподов центрира чудесно от корнер, а Игор Пластун бе отлично пласиран в наказателното поле, за да засече с глава и да прати топката в мрежата на Брага - 4:2!

До края на срещата Брага имаше още няколко добри положения за гол, но само добрите намеси на Кристиан Кахлина опазиха вратата на Лудогорец от още попадения.

Победата изкачи Брага до първото място в групата с актив от 9 точки. Лудогорец пък е на последното място с 1 точка. Втори и трети се нареждат съответно Цървена звезда (7 т.) и Мидтиланд (5 т.).

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лудогорец изигра три мача до момента в групите на Лига Европа, но е завоювал само една точка - дошла срещу Мидтиланд в Дания в първия мач. След това "орлите" записаха две последователни загуби, които значително понижиха шансовете им за класиране към елиминациите на турнира.

За разградчани обаче остава надеждата, че ще извлекат максимума от оставащите три мача. Днешният съперник на Лудогорец е Брага, който ги победи в България с 0:1. "Орлите" се нуждаят от победа, ако искат да скъсят дистанцията в класирането до португалския тим, който се нарежда втори с 6 точки.

Лудогорец може да се бори и за третото място в групата, което ще ги прати в елиминациите на Лигата на конференциите. Там понастоящем се нарежда Мидтиланд, който има с една точка повече.

За днешния двубой Станислав Генчев няма да може да разчита на контузените Вандерсон и Каули Оливейра. Освен това отсъстват Жозуе Са, Сантана и Антон Недялков. Португалците също имат кадрови проблеми, като няма да разчитат на контузения Кармо.

СЪСТАВИ

Брага: Матеус, Коуто, Оливейра, Лейте, Секуейра, Медейрос, Мусрати, Кастро, Галено, Хорта, Оливейра

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Пластун, Вердон, Икоко, Гонсалвеш, Кафумана Шоу, Янков, Чибота, Десподов, Сотириу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички