Груба грешка посече страхлив ЦСКА и го закотви на дъното в Европа, Зоря пак ликува


Груба грешка посече страхлив ЦСКА и го закотви на дъното в Европа, Зоря пак ликува
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7275 0

ЦСКА записа загуба с 0:2 от Зоря (Луганск) в Лигата на конференциите. Както преди две седмици, "червените" могат сериозно да съжаляват за този резултат, тъй като украинците поведоха с единствената си по-чиста възможност за гол. На всичкото отгоре този път тя дойде след груба индивидуална грешка на централния бранител Томас Лам. В последните секунди пък те вкараха на контраатака и удвоиха аванса си.

Двата отбора изиграха скучно първо полувреме, в което нямаше никакви чисти положения за гол. През втората част "армейците" изцяло надиграха своя опонент, но отново се отличиха с няколко сериозни пропуски, които пак бяха наказани.

ЦСКА продължава да бъде без успех в своята история в мачовете си в Украйна, а това слага край и на илюзорните шансове за излизане от групата, тъй като "армейците" са последни с едва 1 точка. Трети е Зоря с 6 пункта, колкото има и вторият Рома. Лидерът Бодьо/Глимт е със 7 точки, като двата отбора играят един срещу друг по-късно днес в Италия.

Това бе и 8-о поредно гостуване без успех за "червените" в Европа! Те затвърдиха тенденцията да не могат да победят този опонент. Двата тима са играли 4 мача помежду си, като Зоря има 3 победи (последната - дошла преди 2 седмици), а един мач е завършвал наравно.

СЪСТАВИ

Зоря: Матсапура, Фаворот, Вернибуд, Имереков, Снурнитсун, Захеди, Цвек, Кхомченовский, Булетса, Лунов, Сайядманеш

ЦСКА: Бусато, Мазику, Лам, Матей, Турицов, Юга, Жеферсон, Кери, Вилдсхут, Йомов, Кайседо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10-ина минути от двубоя двата отбора показаха равностойна игра без добри голови положения пред една от двете врати. За ЦСКА с два изстрела отдалеч се отличи Греъм Кери, но те бяха много неточни. Украинците също опитаха да шутират отдалеч, но със същия успех.

Постепенно сякаш българският отбор започна да играе по-нападателно и да доминира над своя опонент. Въпреки това все още "червените" не съумяваха да измислят нещо по-нестандартно, за да преодолеят отбраната на домакина си.

В 24-ата минута играчите на Зоря отправиха точен удар и създадоха напрежение в наказателното поле на "армейците". Топката бе центрирана отдясно, но Захеди се размина с нея опасно. Все пак тя стигна до негов съотборник, който опита удар от малък ъгъл, но Бусато изби.

Малко след 30-ата минута от ЦСКА бяха изключително недоволни от съдийско отсъждане, след като Жорди Кайседо се пребори с тяло и същевременно игра с топката, за да я отнеме от противников бранител близо до наказателното му поле. Нападателят можеше да се озове очи в очи с вратаря, но арбитърът отсъди много спорно нарушение.

До края на частта ситуацията на терена не се промени и така за цяло полувреме зрителите не станаха свидетели на чисто голово положения пред някоя от двете врати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-ата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от централна позиция, като топката бе поставена на около 26-27 метра. Те го изпълниха по заучен начин и пуснаха топката покрай стената, но подаването бе една идея по-силно от нужното и Бусато изпревари Захеди.

Няколко минути по-късно Кери центрира от статично положение и Юга успя да засече топката с глава, но ударът му мина с доста покрай страничния стълб на вратата на Матсапура.

В 65-ата минута пък Кайседо успя отлично да спечели нарушение на дъгата на наказателното поле. Йомов и Кери застанаха зад топката, като българинът чукна топката към Греъм, който стреля силно, но над вратата.

Секунди по-късно "армейците" отнеха при разиграване в наказателното поле. Топката се озова в Йомов, но непокритият Кайседо се забави с това да се изтегли и остана в засада. Така той получи и вкара, но попадението бе отменено.

След това и Йомов шутира от средна дистанция по добър начин, но изстрелът му мина с малко над вратата.

В следващите минути ЦСКА вдигна сериозно оборитите и наложи голям натиск над украинците, но така и липсваше качеството в заключителната фаза, за да се материализира това и да се превърне в попадение.

В 84-ата минута Кери подаде към Баи в наказателното поле, но той пропиля най-чистото положение в срещата, стреляйки неточно встрани от вратата.

87' - 1:0! Лам се забави и това доведе до фатален край за ЦСКА. Захеди се оказа с топка в крака на скорост, напредна, влезе в наказателното поле и вкара с удар в близкия ъгъл, залъгвайки Матей и Бусато.

90+4' - 2:0! В последните секунди на контраатака домакините удвоиха аванса си.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След три изиграни мача в груповата фаза на Лигата на конференциите ЦСКА взе само една точка и почти изгуби шансове за излизане от група C, където отборите на Бодьо Глимт и Рома са "капарирали" първите две места. "Червените" обаче могат да се надяват на третата позиция в групата, където се намира предстоящият им съперник Зоря, който е с 3 точки в актива си.

"Армейците" обаче ще трябва да подобрят играта си спрямо предишния двубой със Зоря в София, когато загубиха с 0:1. Тогава тимът изигра много силно първо полувреме, но не успя да стигне до гол, а през втората част бе наказан от украинския отбор. Тъкмо за това призова наставникът Стойчо Младенов преди срещата, като заяви, че ЦСКА трябва да играе в Украйна като първите 45 минути в София, но този път за 90 минути.

За днешния двубой Стойчо Младенов няма да може да разчита на наказания Тибо Вион, както и на трайно контузения Мено Кох. Карол Метс пък е без картотека за Лигата на конференциите и също е извън сметките. Добрите новини в лагера на "червените" е, че Георги Йомов се размина с тежка контузия и вероятно ще е на линия за гостуването в Запорожие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички