Лудогорец е най-големият кошмар за Томаш: Срещу Левски му е най-добре от топ отборите


Лудогорец е най-големият кошмар за Томаш: Срещу Левски му е най-добре от топ отборите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2999 0

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш ще опита да продължи историческата серия от победи за "смърфовете". Те вече са девет поред, но предстои гостуване на шампиона Лудогорец, срещу който самият Томаш има ужасяващи показатели.

Александър Томаш срещу Лудогорец - куп мачове, но 0 победи

Специалистът се е изправял срещу разградчани и с Берое, и с Етър, и с Локомотив Пловдив. С нито един от трите отбора обаче не съумя да победа "орлите". Той губи цели 10 от общо 14-те си мача срещу шампиона на България.

Останалите 4 завършват при равенство, като всяко от тях е постигнато с Берое. Трябва да се отбележи и фактът, че допуска някои много тежки поражения, сред които 0:7 с Берое и 0:6 с Етър. Директно срещу Ивайло Петев пък се е изправял само веднъж.

Ивайло Петев срещу Александър Томаш

Става въпрос за дуела между двата отбора от шампионската група на последния сезон, когато през месец май "орлите" надделяха с минималното 1:0. Самият Петев пък е излизал като треньор срещу Локомотив Пловдив 7 пъти. В тях има 5 победи, 1 равенство и 1 загуба.

Александър Томаш срещу ЦСКА и Левски

Срещу другите два големи гранда на българския футбол - ЦСКА и Левски, Томаш е съумявал да печели поне няколко мача, като срещу "сините" играе доста успешно. Срещу "армейците" се е изправял в 15 случая, в които има 9 поражения, 2 победи и 4 равенства.

Срещу Левски обаче има почти напълно изравнен баланс. От общо 17 сблъсъка като наставник е регистрирал 6 победи, 7 загуби и 4 равенства. Печели средно по 1,47 точки на мач срещу "сините" (и съответно 0,67 срещу ЦСКА и 0,29 срещу Лудогорец). Все пак Локомотив Пловдив ще опита да се върне към славен период срещу Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички